Szórakozás

Magyarok, akik Dubajban csinálták meg a szerencséjüket

A világ egyik leggazdagabb országában kétezernél is több magyar család él, közülük mutatott be kettőt hétfő esti adásában a Fókuszban.

Márton Csaba Dubajban lovasoktatóként dolgozik, többek között a hercegi család tagjait is tanítja. Azt mondja, a véletlennek köszönheti álmai munkáját. A férfi mesébe illő története másfél évvel ezelőtt kezdődött: családjával úgy döntött, hogy szerencsét próbálnak Dubajban. Három hónapig nem találtak munkát, aztán egyszer csak megcsörrent a telefonja. Az egyik hercegnő lova rosszul lett, és miután hallottak róla, hogy ért a lovakhoz, ezért megkérték, hogy segítsen, cserébe pedig teljesítették egy kívánságát. Egy helyi családnál helyezkedett el személyi trénerként, közben pedig megnyitotta saját lovasiskoláját.

Lőrentei Zoltán Dubaj legnagyobb madárházában állatgondozó, felesége és lányai is vele élnek az ígéret földjén. A férfi naponta kétszer ragadozómadár-bemutatót tart, és több mint 300 madárról gondoskodik. A gyerekek egyszerre öt nyelvet ismernek itt meg, és a szülőknek is alkalmazkodni kell a nekik szokatlan elvárásokhoz.

Azt hogy pontosan mennyivel lehet többet keresni a dollármilliárdos sejkek és hercegek hazájában, egyik család sem akarta elárulni. Annyit azonban elmondtak, hogy nagyjából egy- és kétmillió között keresnek havonta. Igaz, ehhez hozzátartozik, hogy egy gyerek iskoláztatása átlagosan havonta két-háromszázezer forintba kerül, egy liter benzin azonban mindössze 70 forint, és egy 100 négyzetméteres családi ház átlagos rezsije kevesebb, mint tízezer forint.

Dubaj belvárosában már magyar iskola is működik, mivel már kétezernél is több magyar család él itt, szükség volt egy honismereti intézményre is. Velez Béla, az iskola alapítója azt mondja, egyre több magyar gyereket íratnak be a szülei.

AJÁNLOTT LINKEK:

Leleményes magyarok a sejkek hazájában (RTL Klub)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik