Szórakozás

Az RTL és a TV2 is leverte Fábryt

Bár az MTV átlagához képest kimagasló volt a csütörtöki Fábry műsor nézettsége, még így is alul maradt a két nagy kereskedelmi csatorna ugyanabban az időpontjában sugárzott műsoraival szemben.

Kétség kívül sokan vártak Fábry Sándor új műsorára, ami nyilvánvalóan annak is köszönhető, hogy a showman botrányos körülmények között szerződött át az RTL Klubtól a köztévéhez. Sokan Fábry bukását jósolták az MTV-n, sőt, azt is előrevetítették, hogy rajongói elpártolnak majd tőle. Azt, hogy ez beigazolódik-e, nem lehet tudni, egyetlen adásból ugyanis nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. A Hír24 úgy értesült, hogy a showman műsorát csütörtökön este 741 ezren látták teljes egészében és összesen 1 millió 600 ezren néztek bele.


Fotó: Kummer János

Azzal kapcsolatban, hogy az MTV-s Fábry show hogyan sikerült, megoszlanak a vélemények. Egyesek szerint éppen most lett igazán igényes, mások azonban rettenetesen szürkének és unalmasnak titulálják a felújított produkció.

Cserháti Ágnes, az MTVA szóvivője a Hír24 érdeklődésére elmondta, nagyon elégedettek Fábry nézettségével, amely jóval meghaladja az MTV-s műsorok átlagnézettségét. Januárban ez 9,8% volt, míg a showman új produkciójára csütörtökön a nézők 16%-a volt kíváncsi. Úgy tudjuk, hogy ez az arány az RTL Klubnál 25-30% volt, az átlag nézőszám pedig másfélmillió. Az MTVA-nál úgy vélik, hogy egy induló műsornál a 16% kimagaslónak mondható és még mindenképpen emelkedésre számítanak.

Ha a Fábry műsor nézettségét elemezzük, nem szabad figyelmen kívül hagyni D. Tóth Krisztina show-ját sem. Az adatok azt mutatják, hogy a DTK-ra kevesebben kapcsolnak, mint Fábryra, de a nézettségi arány mindenképpen emelkedő, decemberre a 9% körül volt. A legkiemelkedőbb nézettséget eddig a január 19-i adás érte el, amikor a nézőszám meghaladta a félmilliót, a felnőtteknél a közönségarány pedig a 12%-ot. Érdekes megfigyelni, hogy az utolsó adások alkalmával a DTK-val párhuzamosan sugárzott ValóVilág nézettsége néhány százalékkal alacsonyabb volt az átlagosnál. Ez egyébként a csütörtöki Fábrynál is így volt. A TV2-őn D. Tóth Kriszta műsorával egy időben körülbelül 8-9%-os nézettséggel mentek az aktuális mozifilmek.

A tévés szakemberek a csütörtöki produkciót látva egyébként úgy vélik, hogy Fábry az MTV-n sosem éri el az RTL-es nézettséget, sőt azt is megkockáztatták, hogy még a mostani is csökken majd a jövőben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik