Szórakozás

Fábry szereti Orbánt és az idős tolvajt

A show-man korábbi ellenérzéseit félretéve a köztévéhez szegődött. Úgy látja, sok minden változott.


Fábry Sándor
Fotó: MTI / Kovács Attila

Fábry Sándor a Heti Válasznak adott interjúban azt mondja: számára vonzó például, hogy az RTL-lel ellentétben ma induló műsorában reklámmentesen üzemelhet és olyan vendégeket is meghívhat, akiket „korábban a nézettségi küzdelem okán” nem. „Olyanokat, akiknek sikerült valami, s talán lelkesíteni tudnak kicsit ebben a megapesszimizmusban, amely körülvesz bennünket”. Kevés nagyszerűbb példát tud „az ifjúság elé állítani, mint Repülős Gizit, aki hatvan éve, kormányokon, sőt, rendszereken átívelően a József Attila-i mottó jegyében végzi tevékenységét: dolgozni csak pontosan, szépen… Az idős hölgy foglalkozását tekintve besurranó tolvaj…”. A show-man ugyanakkor külön kiemeli: ezt nem pusztán iróniából mondja.

Fábry azt ígéri, nem lesz a kormány szócsöve. Ennek ellenére Orbán Viktort szerinte „némi történelmi távlatból a kor legformátumosabb politikusának fogjuk tartani”. A bankok és multik elleni keresztes háborújával is rokonszenvezik, bár úgy véli: ideje lenne beismerni, hogy ezt az ütközetet elvesztettük. A Valutaalap, a Provident és a tanyasi uzsorás között nem lát lényegi különbséget.

Továbbra is hibának tartja Dörner kinevezését az Új Színház élére, mert egy „olyan gányolt pályázat elfogadása, mint az övé, a jobboldalt is kompromittálja, de nem tetszik neki az sem, ahogy a liberális értelmiség a „hazáját fúrja, mószerolja”, feljelenti külföldön. Szerinte Parti Nagy Lajos mára íróból „médiagazemberré” lett. „A gyűlölet megöli a múzsát, megöli a művészetet”. Amit ő csinál az nem művészet – ismeri el Fábry, aki indulatból még poént sem tud csinálni. A Klubrádió elhallgattatását azért tartja öngólnak, mert az „összes vérnyomásproblémával küzdő jobbos öreglány Bolgár úrra gerjed, hiszen tíz perc Megbeszéljük után már csak azt kérded: hol osztják a fegyvert?”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik