Pályán kívül

Mellkastól lefelé megbénult, de nem hagyja abba a hokit a 18 éves játékos

Az egész világot megrengette a kanadai Humboldt Broncos junior jégkorongcsapatának tragikus buszbalesete, amelynek már 15 halálos áldozata van. A fiatalokat szállító jármű meccsre menet, egy teherautóval ütközött pénteken.

A balesetben a 18 éves védő, Ryan Straschnitzkin szombaton hétórás műtétet hajtottak végre. Olyan súlyos gerincsérülést szenvedett, hogy mellkastól lefelé megbénult a Calgary Herald cikke szerint. Édesapja, Tom szívszorító történetet mesélt a lapnak: amikor a fia magához tért, próbálta mozgatni a lábait, és azt kérdezgette, mikor térhet vissza jégkorongozni. Ekkor közölték vele a szülei, hogy megbénult.

Ekkor rám és az anyjára nézett és azt mondta: akkor a parahoki-válogatottban fogok szerepelni. Hihetetlen fiú.

Straschnitzkit és a többi sérültet meglátogatta Justin Trudeau kanadai miniszterelnök. Hétfőn erről posztolt a fiatal hokis és a kép mellé írt szövegéből is képet kaphatunk arról, milyen kivételes ember:

Lehet, hogy nem értünk egyet a politikában. De egyben mindenképp: ez a támogatás. Büszke vagyok rá, hogy a miniszterelnök és a fia meglátogattak és kicsit jégkorongról beszélgettünk. Köszönöm.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik