Forma-1

„Bármit elvehetnek tőled tetszés szerint” – még mindig őrjöng az F1-bukás után a Mercedes

Luca Bruno / POOL / AFP
Luca Bruno / POOL / AFP

Toto Wolff, a Forma-1-es világbajnok Mercedes istálló csapatfőnöke először nyilatkozott a médiának a vasárnapi Abu-Dzabi Nagydíj óta, és elégedetlenségének adott hangot, valamint önkényes döntésekről beszélt.

Kapcsolódó
Visszavonta fellebbezését a Mercedes és gratulált Verstappennek a világbajnoki címhez
Most már tényleg hivatalos, hogy a holland a világbajnok.

Az osztrák szakember csütörtökön úgy fogalmazott, hétszeres vb-győztes versenyzőjükhöz, a brit Lewis Hamiltonhoz hasonlóan ő is elégedetlen.

„Ha figyelmen kívül hagyjuk a sport alapelveit, és önkényes döntések születnek, amelyek miatt a stopperóra már semmit sem ér, akkor felvetődik a kérdés, hogy megéri-e a sok munka, vér, verejték és könny” – idézte az MTI Wolffot, aki szerint így

bármit elvehetnek tőled tetszés szerint, az pedig nem lehetséges, hogy ennek soha ne legyen vége.

Röviddel Toto Wolff online médiaeseménye előtt jelentette be a Mercedes, hogy nem fellebbez a vasárnapi zárófutam végeredménye ellen, így Max Verstappen, a Red Bull versenyzője hivatalosan is 2021 Forma-1-es világbajnoka lett.

Kapcsolódó
Biztonsági problémák miatt elvették Magyarországtól a rali Eb-futamot
Állítólag a nézők veszélyesen közel álltak az autókhoz, a mentők irányításával is gondok voltak.

Abu-Dzabiban Hamilton szinte végig vezetett a futamon, de öt körrel a leintés előtt a versenybíróság egy baleset miatt a pályára küldte a biztonsági autót, amely lehetőséget teremtett Verstappennek az előzésre.

Ezután előbb azt közölték, hogy a két vb-rivális közé beszorult, lekörözött pilóták nem előzhetik meg a Safety Cart, egy körrel később aztán megváltoztatták ezt a döntést, melynek eredményeként a friss gumikkal támadó Verstappen az utolsó körben lehagyta Hamiltont, ez pedig vb-címet ért neki. A Mercedes a futam után két óvást nyújtott be, ezeket azonban elutasították.

Toto Wolff most úgy fogalmazott, nem kíván Michael Masi versenyigazgatóval beszélni, és hangsúlyozta, az Abu-Dzabi Nagydíj utolsó négy percében hozott döntések megakadályozták Hamiltont abban, hogy megérdemelten megnyerje a világbajnoki címet.

A csapatfőnök szerint a jövőre nézve sürgősen meg kell alkotni egy olyan szabályozást, amellyel meg lehet előzni az ehhez hasonló szituációkat.

„Sok kár érte most a sportágat, és ez nem történhet meg újra” – jelentette ki Wolff.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik