Sport

Biztonsági problémák miatt elvették Magyarországtól a rali Eb-futamot

Vajda János / MTI
Vajda János / MTI

Biztonsági hiányosságokat állapított meg a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a rali Európa-bajnokság (ERC) magyar futamával kapcsolatban, amely így egymást követő két évben kapott sárga lapos figyelmeztetést.

Kapcsolódó

A Motorsport Világtanács december 15-i ülésén született döntés azt jelenti, hogy jövőre nem lehet rali Eb-futamot rendezni hazánkban, írta közleményében a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. honlapja.

A Hvg.hu idézte a Formula.hu korábbi írását, amely az idei, október végén Zemplénben rendezett rali-Eb-futamról szóló anyagában azt írta, verseny során és utána is több kifogást emeltek a rendezés miatt.

Állítólag a nézők veszélyesen közel álltak a szakaszokon az autókhoz, a mentők irányításával is gondok voltak, miközben a versenyzői eredményeket is befolyásoló döntések születtek.

A közlemény kitért arra, 2022-ben egy FIA European Rally Trophy (ERT) futam magyarországi lebonyolítását lehet érdemes megfontolni, és amennyiben az sikerrel jár, úgy a 2023-as rali-Eb-futam megrendezésére lehetne pályázatot beadni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik