Forma-1

Verstappen: Együttéreztem Hamiltonnal

Wu Zhuangtonglian / XINHUA / Xinhua via AFP
Wu Zhuangtonglian / XINHUA / Xinhua via AFP

Új királya van a Forma-1-nek, Max Verstappen az idény utolsó futamának utolsó körében taszította le a trónról a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont.

Kapcsolódó
Így nézett ki a vb-címet eldöntő utolsó kör Hamilton és Verstappen autójából
Ezt manipulálták, kommentálta a számára kedvezőtlen fordulatot Hamilton.

A két klasszis egész szezonban hatalmas csatát vívott egymással, a Mercedes és a Red Bull között pedig nagyon feszült volt a viszony, de Verstappen elismerte, hogy a rivális csapatfőnöke, Toto Wolff, valamint Hamilton is gratulált neki a történelmi sikerhez.

Kapcsolódó
Toto Wolff és Lewis Hamilton is gratulált Max Verstappennek
Enyhülnek az indulatok egy nappal a szezonzáró után.

A holland pilóta azt mondta, a végül az ő győzelmét eredményező drámai körülmények miatt együttérzett Hamiltonnal.

„Mindent jól csinált a verseny alatt, de a Forma-1 már csak ilyen, teljességgel kiszámíthatatlan. A vb-címért folytatott küzdelem bármelyik oldalra eldőlhetett volna, alakulhatott volna úgy is, hogy én vezetek végig a futamon, és ő előz meg az utolsó körben. Sajnos ez is része a versenyzésnek.

Csodára volt szükségünk, és ez meg is történt, amikor a biztonsági autó bejött Nicholas Latifi balesete után. De ezzel a lehetőséggel élni is kellett, meg kellett próbálni az előzést, és én ezt tettem. Drámai befejezés volt, az biztos

– mondta Verstappen.

Az újdonsült világbajnok azt is elárulta, hogy a következő idényben lecseréli az eddigi 33-as rajtszámát, és 1-essel versenyez majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik