Forma-1

Visszavonta fellebbezését a Mercedes és gratulált Verstappennek a világbajnoki címhez

REMKO DE WAAL / ANP MAG / ANP via AFP
REMKO DE WAAL / ANP MAG / ANP via AFP

Csütörtökön közleményt adott ki a Forma-1-ben szereplő Mercedes csapata, melynek a lényege, hogy a konstruktőri világbajnoki címet megszerző istálló

visszavonja a fellebbezését, azaz Max Verstappen hivatalosan is 2021 világbajnoka.

Kapcsolódó
Így nézett ki a vb-címet eldöntő utolsó kör Hamilton és Verstappen autójából
Ezt manipulálták, kommentálta a számára kedvezőtlen fordulatot Hamilton.

Múlt vasárnap, az Abu-Dzabi versenyen a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton magabiztosan vezetett, mígnem a verseny hajrájában egy balesetet követően bejött a biztonsági autó. Ekkor aztán több megosztó és sokak által vitatott döntés is született, aminek a következménye az lett, hogy a safety car elhagyta a pályát, Verstappennek még volt egy köre levadászni Hamiltont, frissebb gumikon meg is tette ezt a holland és így a világbajnoki pontverseny élén végzett.

A Mercedes akkor két óvást is benyújtott, amiket még aznap elutasított a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), majd a csapat jelezte, hogy fellebbez – ezt csütörtök estig visszavonhatta, és most meg is tette a Mercedes. A közlemény szerint sokat gondolkoztak Hamiltonnal közösen arról, mi legyen a válaszuk az Abu-Dzabiban történtekre, amikor magában az autósportban csalódtak, ennek következménye volt az óvás, majd a fellebbezés.

Kapcsolódó
Az FIA kivizsgálja az Abu-dzabi Nagydíjon történteket
Max Verstappen bajnoki címet érő futama sok indulatot szült, ezért elemzi a futamot a szövetség.

De aztán az elmúlt napokban konstruktív egyeztetést folytattak az FIA-val, és azt is üdvözölték, hogy a szervezet maga is kivizsgálja, mi történt. Így jutottak el oda, hogy visszavonják a fellebbezést.

Max, gratulálunk neked és az egész csapatnak! Alig várjuk, hogy jövőre a pályán ismét összecsapjunk

– áll a közleményben, amelyben megjegyzik, óriási tisztelet jár a Red Bullnak, hogy ilyen emlékezetes volt a küzdelem.

Hamiltont minden idők legjobb versenyzőjének nevezték, megköszönték az Alfa Romeóhoz igazoló Valtteri Bottasnak a közös éveket, valamint kiemelték a csapatnál dolgozókat is, akik a sorozatban nyolcadik konstruktőri vb-címhez segítették a Mercedest.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik