Forma-1

Éleződik a Forma-1 hajrája: Horner a Mercedes főnökét cikizte

Duda Bairros / AGIF / AGIF via AFP
Duda Bairros / AGIF / AGIF via AFP

Mi sem bizonyítja jobban, mennyire kiélezett csata zajlik a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton és Max Verstappen között, hogy főnökeik megállás nélkül egymást ütik a sajtón keresztül. A Red Bullt irányító Christian Horner most például egy nyilatkozatában szúrt oda váratlanul Toto Wolffnak.

Kapcsolódó
„Megfogadtam, ha összefutunk valahol az utcán, tuti meg fogom ütni” – újabb korábbi tanítványa tálalt ki Turi Györgyről
Orsovai Péter azt mondta, azért hagyta abban az úszást, mert már gyűlölte edzőjét.

A Katari Nagydíjon Verstappent rajtbüntetéssel sújtották, miután nem lassított egy dupla sárga zászlós jelzésnél, mire Horner azt mondta, egy pályabíró kezdett partizánakcióba, ennek volt az áldozata a holland. A Nemzetközi Autmobil Szövetség (FIA) tetszését érthetően nem nyerte el a kijelentés, de az 1996-ban világbajnok Damon Hill is megjegyezte, mintha az érzelmei eluralkodtak volna az azóta bocsánatot is kérő Horneren.

Azt hiszem, jól kezelem mindezt. Nem káromkodok és mutogatok a kamerának

mondta a Red Bull csapatfőnöke, aki ezzel egyértelműen Toto Wolffra célzott, aki a Brazil Nagydíjon ragadtatta el magát Hamilton előzésekor.

Hill azzal folytatta a beszélgetést, hogy pedig szerinte Horner minden egyes nyilatkozata egy ütéssel ér fel, mintha provokálna, de erre utóbbi azt felelte, ő csak egyenes. „Nézd, ha azt gondolnám, hogy egy seggfej vagy, azt is megmondanám” – nyomatékosította.

El lehet képzelni, micsoda nyilatkozatháború lesz még a szezon hajrájában. Már csak két futam van hátra, és Verstappen vezet még ugyan nyolc ponttal, de Hamilton elképesztő lendületbe jött, ő nyerte a legutóbbi két versenyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik