Forma-1

Alonso: Bassza meg, de régóta vártam erre

ANDREJ ISAKOVIC / AFP
ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Lewis Hamilton gond nélkül nyerte meg a Forma-1-es Katari Nagydíjat, a futam után mégis Fernando Alonsót ünnepelte az internet népe.

Kapcsolódó
Hamilton izgalommentesen győzött, de Alonso lett a nap hőse Katarban
A címvédő nyolc pontra csökkentette a hátrányát Verstappennel szemben.

Az Alpine 40 éves spanyol versenyzője a harmadik helyen ért célba, és ezzel 2014 óta először végzett dobogón az F1-ben, igaz, az azóta eltelt időszakban voltak kitérői: járt Dakaron, valamint kipróbálta magát az IndyCar-sorozatban, és megnyerte kétszer a Le Mans-i 24 órás versenyt is.

A futam után 2009 Forma-1-es világbajnoka, Jenson Button faggatta a dobogósokat, és megkérdezte Alonsótól, hogy érzi magát a visszatérése utáni első idényben.

Élvezem a Forma-1-et. Bassza meg, de sokat vártam erre a dobogóra. Boldog vagyok

– mondta Alonso Buttonnak.

A kétszeres világbajnok spanyol pilóta hozzátette, abban bízott, a rajt után az élre tud állni, de amikor kiderült, hogy Hamilton és Max Verstappen nem megfogható, akkor átértékelte magában a helyzetet, és mindent feltett arra, hogy a dobogó összejöjjön.

A közvetítés egyik legtöbbet idézett mondata volt a közösségi médiában, amikor Alonso arra biztatta csapattársát, Esteban Ocont, hogy küzdjön oroszlánként a szintén a dobogóra hajtó Sergio Pérez ellen. Alonso ezzel némileg visszautalt saját korábbi bravúrjára, amikor a Magyar Nagydíjon hősies védekezéssel maga mögött tartotta Hamiltont, alaposan hozzájárulva ezzel Ocon futamgyőzelméhez, a címvédő ugyanis hiába verekedte át magát nagy nehezen Alonsón, végül nem tudta befogni a csapattársát.

Ocon most megpróbálta visszaadni a kölcsönt, de Pérez gyorsabb volt, viszont az utolsó körökben a defektje következtében kieső Nicholas Latifi miatt virtuális biztonsági autós fázis lépett életbe, ami jól jött Alonsónak, akihez így már nem tudott közel kerülni a Red Bull mexikóija.

Alonso a saját sikere mellett Ocon ötödik helyének is örült, az Alpine csapat a most szerzett pontjaival az ötödik a konstruktőrök között, és két futammal a vége előtt 25 ponttal előzi meg az Alpha Taurit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik