Forma-1

Vettel: Feleslegesnek érzem, hogy újra elővegyék Hamilton és Verstappen brazíliai ügyét

CARL DE SOUZA / AFP
CARL DE SOUZA / AFP

Küszöbön a katari versenyhétvége a Forma-1-ben, de még mindig téma az előző futam, hiszen Brazíliában Lewis Hamilton a 10. helyről rajtolva győzött, és kemény küzdelmet folytatott nagy riválisával, Max Verstappennel.

Kapcsolódó
Hamilton erőből megoldotta, tizedik helyről indulva verte meg Verstappent Brazíliában
A hétszeres világbajnok nyert Brazíliában, de még így is holland riválisa vezeti a világbajnoki pontversenyt.

A 48. körben Hamilton a négyes kanyarban támadta Verstappent, aki úgy védte a pozícióját, hogy közben leterelte ellenfelét a pályáról. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke megdicsérte Hamiltont, amiért elkerülte az ütközést, és nevetségnek nevezte, hogy nem vizsgálták ki az esetet.

Kapcsolódó
A Mercedes csapatfőnöke kiakadt, amiért Verstappent nem büntették meg
A 48. körben a Red Bull pilótája egy manőverrel leterelte Hamiltont a pályáról.

Később kiderült, a versenybíróknak nem volt lehetőségük megnézniük az esettel kapcsolatban az összes kamerállás felvételét, majd kedden aztán nyilvánosságra hozták a képkockákat.

A felvételek láttán a Mercedes bejelentette, kezdeményezni fogják, hogy vizsgálják meg újra a 48. körben történteket. Katarban a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt is megkérdezték az esetről, aki azt mondta, hogy nem látta, majd viccesen hozzátette, hogy majdnem egy körrel le volt maradva.

Aztán úgy folytatta, valamennyit mégis látott az incidensből, de a két pilóta az első helyért csatázott, és mindig az a legnagyobb küzdelem egy verseyen.

Nem vagyok érintett az ügyben, de kicsit feleslegesnek érzem, hogy ismét elővegyék az ügyet. Mi változna? Lewis nagyszerű versenyt teljesített, ő volt a gyorsabb, ő nyert, ennyi az egész

– magyarázta Vettel.

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso pedig azt mondta, ha a versenybírók úgy ítélték meg, hogy nem jár büntetés, akkor nem kellene tovább bolygatni az ügyet.

A katari futam előtt Verstappen 14 ponttal vezet Hamilton előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik