Foci

Európa Liga: a Chelsea és a BATE Boriszov is újra Magyarországra jön

Az Európai Labdarúgós-szövetség (UEFA) illetékesei kisorsolták az Európa Liga csoporkörét Monte-Carlóban, így megkapta a MOL Vidi FC is a csoportját. A magyar bajnok az előzetes rangsor alapján a 4. kalapba került, így csak az volt biztos a sorsolást megelőzően, hogy nem kerülhet egy kvartettbe az Apollón, a Rosenborg, a Vorszkla Poltava, a Slavia Praha, az Akhisar Belediyespor, a Jablonec, az AEK Larnaca, a Glasgow Rangers, a Dudelange, a Spartak Trnava  és a Sarpsborg csapataival.

  • 1. kalap: Sevilla (spanyol), Arsenal (angol), Chelsea (angol), Zenit (orosz), Bayer Leverkusen (német), Dinamo Kijev (ukrán), Besiktas (török), Salzburg (osztrák), Olympiakosz (görög), Villarreal (spanyol), Anderlecht (belga), Lazio (olasz)
  • 2. kalap: Sporting CP (portugál), Ludogorec (bolgár), Köbenhavn (dán), Olympique Marseille (francia), Celtic (skót), PAOK (görög), AC Milan (olasz), Genk (belga), Fenerbahce (török), FK Krasznodar (orosz), Asztana (kazah), Rapid Wien (osztrák)
  • 3. kalap: Betis (spanyol), BATE Boriszov (fehérorosz), Qarabag (azeri), Dinamo Zagreb (horvát), RB Leipzig (német), Eintracht Frankfurt (német), Malmö (svéd), Szpartak Moszkva (orosz), Standard Liege (belga), FC Zürich (svájci), Girondins Bordeaux (francia), Rennes (francia)
  • 4. kalap: VIDI FC (magyar), Apollon (ciprusi), Rosenborg (norvég), Vorszkla Poltava (ukrán), Slavia Praha (cseh), Akhisar Belediyespor (török), Jablonec (cseh), AEK Larnaca (ciprusi), Glasgow Rangers (skót), Dudelange (luxemburgi), Spartak Trnava (szlovák), Sarpsborg (norvég)

Ezek után megérkezett két legendás labdarúgó, Aron Winter és Hernán Crespo segített kihúzni a 12 csoport csapatait. A Vidit teljesen utolsóként, 48.-ként húzták ki és az L csoportba került, amelyben

a Chelsea, a PAOK, a BATE Boriszov csapatai kaptak még helyet.

Az angol gigász utoljára 2014 augusztus 13-án lépett pályára a Groupama Arénában, az ünnepélyes megnyitó keretein belül. A BATE Boriszov a 2015-ös BL-selejtezők során játszott már az akkori Videotonnal, Székesfehérváron 1-1-s döntetlen született, míg a visszavágót 1-0-ra húzták be a fehéroroszok. Érdekesség, hogy a BATE a Debrecennel kétszer is összekerült selejtezők során, így összesen hatszor játszott magyar csapat ellen, de csak egyetlen meccsen maradt alul.

Ami a további magyar érdekeltséget illeti, Kleinheisler László és Kádár Tamás csapatai egy négyesbe kerültek a csoportban, a kvartettben még a Stade Rennais és a Jablonec található. Szintén összekerült Szoboszlai Dominik csapata az FC Salzburg a B csoportban összekerült a Gulácsi Péterrel felálló Leipziggel, rajtuk kívül pedig a skót Celtic és a norvég Rosenborg szerepel majd ugyanitt.

Szántó Tamás csapata, a Rapid Wien a G csoportban szerepel majd a Villarreal, a Szpartak Moszkva és a Rangers FC mellett.

Nyitókép: Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik