FTC-ügy: nem tudták volna megakadályozni a támadást

11 résztvevőt sikerült eddig azonosítani a szombati tömegverekedésből. A megvert vezérszurkoló is fel van függesztve.
Kapcsolódó cikkek

Vetítéssel kezdődött az FTC sajtótájékoztatója, a szombati, Debrecen elleni meccs (2-1) szünetében történt tömegverekedés felvételét tekinthették meg a sajtó képviselői. Az első felvételen azt láthattuk, hogy a B1-es szektor alatti részen egy csoport megtámad egy férfit, akit a falhoz szorítva rúgtak, ütöttek, a megtámadott egy ideig ellenállt, majd a földre vitték.

A másik felvételen az látszódott, amint az előző áldozat társát, egy szürke melegítős drukkert támadnak meg, ő a Bonyha néven ismert férfi, aki korábban, az ultrák távollétében vezérszurkolónak számított.

Nem ezt a felvételt mutatták be, ez még korábban került elő:

Bonyhát kukával kezdték el dobálni támadói, ő pedig egyensúlyát vesztette a lépcsőn, és amikor elesett, a földön alaposan megtaposták, megrugdosták, később kiderült, hogy eközben ő a késével két ember is megsebesített. Készült erről a brutális támadásról egy másik felvétel is, de a rendőrség annak a közzétételét nem engedélyezte.

A videózás után Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója válaszolt arra a mintegy 60 kérdésre, amely az elmúlt napokban érkezett hozzájuk az eset miatt.

A válaszaiból az alábbiakat tudtuk meg az ügyről:

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Fradi szeretne enyhítést elérni az MLSZ büntetése miatt. Akiknek a lezárt szurkolói szektorokba szól a jegyük, azok vehetnek a lelátó más részére belépőt a Videton elleni meccsre, amennyiben A típusú szurkolói kártyájuk van.

A klub a jövőben a történtek ellenére nem növeli a biztonsági személyzet számát, csupán átcsoportosítás lesz. Ezzel egy percről 20 másodpercre csökkenhet a reagálás ideje.

Az FTC létrehozott egy olyan bizottságot, ahol lehet fellebbezni a kizárások ellen, ez egy hétfős bizottság, amelybe három tagot a szurkolói csoportok delegálnak. Nyíri hangsúlyozta, hogy a szurkolói csoportok is segítik a munkát, mert nekik is érdekük, hogy minél hamarabb rend legyen.