Foci

Sivic: A szívünket-lelkünket kitettük a pályára

Három magyar csapat közül csütörtök este csak a Diósgyőr élte túl az Európa Liga-selejtező második körét. Nagy volt az öröm a piros-fehéreknél.

A DVTK az odavágón 2-0-ra verte a Litex Lovecs gárdáját, így a miskolciak kedvező helyzetből fogadták Nyíregyházán a bolgárokat.

Már úgy tűnt, eldőlt a továbbjutás kérdése, amikor Gosztonyi a 38. percben tizenegyesből betalált, de a hajrában felzárkóztak a vendégek, két gólt is szereztek, így az utolsó tíz percet végig támadva hajtottak az újabb találatért, de a Diósgyőr nagy nehezen kivédekezte a támadásaikat, így összesítésben 3-2-vel léptek tovább a következő körbe.

A lefújás után Tomislav Sivic bravúrról beszélt.

Fotó: MTI

“Egy kiváló csapat kiesett és egy harcos csapat jutott tovább. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, az utolsó tíz percre összezuhantunk kissé, de addig minden olyan forgatókönyv zajlott, ahogy azt mi előzetesen elképzeltük. Azt gondolom, kiszolgáltuk a szurkolóinkat, a szívünket-lelkünket kitettük a pályára. Az anyagi siker mellett rengeteget fogunk tanulni a nemzetközi mérkőzésekből. A mai este után dolgozni kell tovább, hiszen vasárnap már jön a Puskás Akadémia” – utalta a bajnoki szezonnyitóra a mester.

Krasszimir Balakov, a bolgárok vezetőedzője kollégája munkáját dícsérte, és a kései feltámadásban látta a kiesésük okát.

“Véleményem szerint az ellenfél vezetőedzője nagyon jól megszervezte a csapata játékát, mindenki látta a mérkőzést, ma is legjobb tudásunk szerint próbáltunk játszani, de a szerencse ma sem állt mellénk. Sok lehetőségünk volt a találkozón, igyekeztünk veszélyesek lenni, de ez nem mindig sikerült. Ahogy előre megmondtam, ha gólt lövünk, azzal nehéz helyzetbe hozzuk az ellenfelünket, és ez is be is igazolódott. A gond csak az volt ezzel, hogy későn érkezett ez a gól. Ugyan elveszítettük a párharcot, de emelt fővel távozhatunk a helyszínről. A DVTK-nak további sikereket kívánok!”

A Diósgyőr a harmadik selejtezőkörben az orosz Krasznodarral találkozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik