Foci

Egy nemzet a Braga mögött

A visszavágóihoz érkeztek az Európa Liga elődöntői is, a Benfica a Bragához, a Porto a Villarrealhoz látogat.

A Braga a Benficát fogadja csütörtökön este, ez a párharc még koránt sincs lefutva, az odavágón ugyanis Savioláék 2-1-re nyertek, a hazaiak okosan sáfárkodhatnak idegenben szerzett góljukkal. Domingos Paciencia szerint a legtöbb portugál drukker a Braga sikeréért szorít majd.

„Úgy érzem a Braga egyesítette a szurkolókat, a nemzet nekünk drukkol, igaz ez amiatt is lehet, hogy a Benfica ellen játszunk. Addig nem lehetünk boldogok, amíg nem nyertünk semmit, már így is sokáig jutottunk, de hisszük, hogy ott lehetünk a döntőben. Nem idegeskedünk és nem fogjuk elkövetni ugyanazokat a hibákat.”

A túloldalon Jorge Jesus röviden csak annyit mondott, hogy ugyan Bragában játszani manapság már ugyanolyan nehéz, mint Portóban vagy a Sportingnál vendégeskedni, ugyanakkor mivel a Benfica játéka a támadásra épül, így gólszerzésre törekednek.

Mindeközben a Villarreal háza táján még a múlt heti 5-1-es zakó (félidőben még a spanyolok vezettek) ellenére sem tettek le a továbbjutásról, Juan Carlos Garrido kiadta az ukázt: támadás!

„A legtámadóbb focinkra készülünk, egy rangos sorozat elődöntőjében vagyunk, nagyon fontos mérkőzésre készülünk, a magunk javára akarjuk fordítani a dolgokat és ott akarunk lenni a döntőben. Azon csapatok egyike vagyunk, akik innen is talpra tudnak állni.”

Andre Villas-Boas maximálisan megbízik övéiben, a Porto lehetséges továbbjutását pedig Portugáliának ajánlja: „a saját stílusunkban játszunk majd, 4-3-3-as felállásában küldöm majd fel a játékosaimat a pályára, mint ahogy egész szezonban tettük. A fociban minden előfordulhat, de bízom a labdarúgóimban. Fizikálisan és mentálisan is készen állunk minden eshetőségre. Nagy csapatok ellen értünk el nagyszerű eredményeket, ha sikerülne kiejteni a Villarrealt, arra egész Portugália büszke lehet majd.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik