Olimpiai és világbajnokok töltötték a homokzsákokat a Margitszigeten

A Hajós-uszoda is kritikus helyzetben van az árvíz miatt.

A margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában olimpiai és világbajnok sportolók is homokzsákokat töltöttek meg az árvíz elleni védekezés során. A Hajós-uszoda is kritikus helyzetben van a dunai árvíz miatt. Minderről Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár Facebook-oldalára kerültek fel fotók.

Az MTI cikke szerint Schmidt azt is elmondta, hogy a Magyar Honvédség Sportszázadának katonasportolói mellett a vizes sportok képviselői közül csatlakoztak hozzájuk a Ferencváros vízilabdázói – akik egyébként kedd este Debrecenben játszanak bajnokit –, továbbá Madaras Norbert olimpiai bajnok, a szövetség elnöke és Gór-Nagy Miklós világbajnok. Az úszók közül Darnyi Tamás olimpiai bajnok is a helyszínen segített, valamint Märcz Tamás olimpiai bajnok és Baji Balázs vb-bronzérmes gátfutó – mindketten a Nemzeti Sportügynökség vezető munkatársai.

A Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodát várhatóan kedden be kell zárni, mert a gépészet különböző elemeit ki kellett menteni a helyszínről.

„A sportszövetségek segítségével a sportolókat a többi fővárosi vizes létesítménybe irányítjuk át. Kértük ezen létesítményeket, hogy ha igény mutatkozik rá, hétvégén is biztosítsák az edzésekhez szükséges feltételeket” – jelezte a sportállamtitkár.