A feleség az olimpián, a férj a paralimpián nyert aranyérmet Párizsban

A Woodhall házaspár kimaxolta a játékokat.

Különleges duplázást hozott össze Tara Davis-Woodhall és férje, Hunter Woodhall: a feleség az olimpián, a férj a paralimpián nyert aranyérmet Párizsban.

Tara Davis-Woodhall a távolugrók versenyében nem talált legyőzőre (egyedüliként jutott hét méter fölé a Stade de France-ban), míg férje pénteken a T62-es kategóriában nyerte meg a 400 méteres síkfutást. A célban sem állt meg, egyből feleségéhez futott, ahol csókkal ünnepeltek, csakúgy, mint az olimpián.

Kirill KUDRYAVTSEV, Dimitar DILKOFF / AFP

Ez az első komolyabb bajnokság, amit megnyertem, nem is választhattam volna jobbat!

Hunter Woodhall egy olyan betegséggel született, amelynél az egyik szárkapocscsont rövidebb a másiknál, vagy teljesen hiányzik. 11 hónapos volt, amikor mindkét lábát amputálták. A középiskolában számos korosztályos rekordot döntött meg, a felnőttek között a győzelem azonban tényleg elkerülte Párizs előtt, paralimpiákról volt már ezüstje és három bronza, míg vébéről két második helye.

A pár 2017-ben ismerkedett meg egymással, és öt évvel később házasodtak össze. Hunter mesélt arról, hogyan inspirálta őt felesége:

Tara sok mindent tanított nekem, mint az önmegerősítés és a naplóírás ereje. Az olimpia előtt ő például azt írta a naplójába, hogy „olimpiai bajnok leszek, erős és gyors vagyok”. Ezt hoztam magammal én is

– mondta Hunter, aki edzőpartnerként és legjobb barátként is jellemezte Tarát, a győzelmét pedig közös sikernek érzi.

Kapcsolódó
Utcahosszal nyerte a paralimpiát Kiss Péter Pál
Megdöntötte a paralimpiai rekordját a parakajakos.