„A csapat egészsége a legfontosabb” – lemondott egy tornaszereplést a veszprémi kézicsapat

A teljes keret pihenőt kap, hogy aztán újult erővel vághasson majd bele a csapat a szezonkezdésbe.

Lemondta szereplését a Bosznia-Hercegovinában esedékes felkészülési tornán a Veszprém kézilabdacsapata. A klub a múlt héten a németországi Halléban szerepelt egy kupán, amit meg is nyert, de a döntőn már foghíjas volt a csapat, miután a játékosok és a stábtagok közül is többen rosszul lettek, infúziót kaptak, volt, aki kórházba került.

Még mindig nem tudni, hogy vírusfertőzés miatt betegedtek meg többen, esetleg ételmérgezés áll-e a háttérben. Az esetszámok nőttek ugyanakkor, ráadásul a hazaúton is váratlan problémák jelentkeztek, a repülőtéren rekedt a csapat, és csak egy nap késéssel értek haza a veszprémiek. Mindezek után a vezetőség úgy döntött, kihagyja a dobojai tornát.

Nagyon sajnáljuk, hogy nem tudunk részt venni a kupán, és elnézést kérünk a szervezőktől, de a csapat egészsége a legfontosabb, és nem utolsó sorban pedig, egy esetleges vírusfertőzés következtében, a többi alakulat épségét is szem előtt kell tartanunk

nyilatkozta Bartha Csaba, a veszprémiek vezérigazgatója.

A teljes keret pihenőt kap a hét további részére, hogy aztán újult erővel és teljesen egészségesen vághasson neki a keret a szezonkezdésnek. Mellette további orvosi vizsgálatok lesznek, hogy feltárják a megbetegedések okát.

Kapcsolódó
Magyar kézilabdakapus védésein ámul a világ
Majoros Gréta mindenkit lenyűgözött a bronzmeccsen.