„Nehéz feldolgozni” – Fucsovics jól kezdett, majd feladta meccsét a US Openen

Az első szettet még magabiztosan nyerte, aztán beállt a dereka, végül a negyedik játszmában feladta a mérkőzését.

Fucsovics Márton a negyedik szettben feladta mérkőzését hétfőn, az amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

A világranglistán 81. játékos az év utolsó Grand Slam-tornájának nyitónapján a 32. kiemelt Jiri Leheckával került szembe. A 32 éves magyar a párizsi olimpia után – melynek nyitókörében kikapott a 22-szeres GS-bajnok Rafael Nadaltól – állt át kemény pályára, és a felvezető tornákon Cincinnatiben és Winston-Salemben is egy-egy mérkőzést tudott nyerni. A tíz évvel fiatalabb Lehecka májusban, hátproblémák miatt, kidőlt, és három hónapos kényszerpihenő után tért vissza Cincinnatiben, ahol megverte a top 5-ös Danyiil Medvegyevet is, írja az MTI.

Fucsovicsnak egyből az első adogatójátékában négy bréklabdát kellett hárítania, de amikor ezt megtette, lendületbe jött, és 36 perc alatt besöpörte a nyitószettet.

A második felvonás a végletekig kiélezetten alakult, a nyíregyházi teniszező ugyanakkor az ő szempontjából a létező legrosszabbkor, 4:5-nél veszítette el a mérkőzés során először az adogatását, így Lehecka kiegyenlített.

A harmadik etapban a cseh rivális ismét brékelt, Fucsovics sokat hibázott, és szinte egyáltalán nem volt nyerő ütése, ráadásul ápolást kért a derekára. Ez a szett is a cseh ellenfélé lett, aki a negyedik játszmában, dupla brékkel, 3:0-ra vezetett, amikor a nyíregyházi sportoló feladta a mérkőzést.

Nem vagyok jól, annyira beállt a derekam, hogy nem tudtam folytatni a meccset

– nyilatkozta a magyar szövetség közösségi oldalán. „Két napja kezdtem el érezni, és most az első szett után teljesen beállt. Az idén egyik Grand Slamen sem nyertem meccset, leginkább, mert mindegyiken sérült voltam. Ezt nehéz feldolgozni, de sajnos idősödök, és jönnek a sérülések.”

Fucsovics tavaly a második fordulóig jutott New Yorkban, ahol a legjobb eredménye a 2020-as harmadik kör volt.

Kedden Marozsán Fábián és Bondár Anna is bemutatkozik a US Openen.

Kapcsolódó
Egy évvel azután, hogy túlélt egy cápatámadást, a paralimpián indul az amerikai úszó
Először a 2028-as paralimpiát célozta meg, de nem az a türelmes típus.