Meghalt az edző, akivel Roger Federer első Grand Slam-címét nyerte

59 éves korában meghalt Peter Lundgren, egykori teniszező, aki később több híresség, például Roger Federer, edzőjeként is hírnevet szerzett magának.

Az 1965. január 29-én született Lundgren 1983 és 1995 közötti aktív pályafutása során három-három egyéni és páros címet szerzett ATP-tornán. Legjobb Grand Slam-eredményét egyéniben, Wimbledonban érte el, ahol 1989-ben a negyedik fordulóig jutott, párosban a brit Jeremy Bates oldalán az 1988-as Australian Openen döntős lehetett.

Edzőként először szerzett magának hírnevet, amikor bevitte Marcelo Ríost a legjobb 10 közé a világranglistán. Ezt követően a svájci szövetségnél a juniorokkal dolgozott, majd 2000 és 2003 között Roger Federer edzője volt, aki vele nyerte meg első nagy címét, a 2003-as wimbledoni tornát.

Lundgren ezután átvette Marat Szafin irányítását, irányította a brit Davis-kupa csapatot, majd 2008-ban a ciprusi Marcos Bagdatis, 2009 februárjától a bolgár Grigor Dimitrov, később Stanislas Wawrinka és Daniela Hantuchová edzője volt.

Haláláról lánya, Julia és fia, Lukas számolt be.

Bár a szakember halálának részleteit nem hozták nyilvánosságra, azt tudni lehetett, hogy cukorbetegséggel bajlódott, egyik lábát egy bokatörést követő fertőzés miatt 2023-ban amputálták.