Sport

Hiába a kínos BL-búcsú és az elégedetlen szurkolók, a veszprémi szakmai stáb élvezi a bizalmat

Vasvári Tamás / MTI
Momir Ilic és Gulyás Péter helyet biztosnak tűnik a Telekom Veszprém kispadján
Vasvári Tamás / MTI
Momir Ilic és Gulyás Péter helyet biztosnak tűnik a Telekom Veszprém kispadján

2014 óta először fordult elő, hogy a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata egymást követő két szezonban is lemaradt a Bajnokok Ligája négyes döntőjéről. De ha a legutóbbi négy idényt nézzük, akkor is csak egyszer sikerült eljutni a Final Fourig.

A csapat a negyeddöntőben hazai pályán úgy győzte le egy góllal az Aalborgot, hogy mindössze egyszer vezetett, a lefújáskor. A szerdai visszavágón ezt az előnyt nem sikerült megtartani, a dánok 33-28-ra nyertek és történetük során másodszor szerepelhetnek a kölni végjátékban.

Jan Larsen, a dán klub sportigazgatója azon lelkendezett, hogy megverték a világ legdrágább csapatát, a magyar szurkolók pedig értetlenségüknek adtak hangot,

hogy egy ilyén költségvetés és keret mellett hogyan lehet ismét elbukni a legjobb nyolc között.

Akik abban bíztak, hogy a klubvezetés átértékeli a helyzetet, és esetleg személyi változásokat is kilátásba helyez, azok a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatójának, Csík Zoltánnak a pénteki közleményét olvasva csalódottak lehetnek.

„Aalborgban elszenvedett vereségünket követően természetesen mindenki csalódott és szomorú. A múltat már nem tudjuk megváltoztatni és felesleges azon gondolkoznunk, hogy mit kellett volna jobban csinálnunk abban a 60 percben. Az a mérkőzés már a múlt, de tanulnunk kell és tanulni fogunk a hibáinkból. A jövőre kell fókuszálnunk és a következő kihívásainkra, amik még előttünk vannak a szezon hátralevő részében.

A csapat és a szakmai stáb továbbra is a vezetőség teljes bizalmát élvezi és minden erőfeszítésünket a 31. kupagyőzelem és 28. magyar bajnoki cím megszerzésére fogjuk koncentrálni

– írta a klub a hivatalos Facebook-oldalán.

A poszt alatt szurkolói megnyilvánulások nem éppen a megnyugvásról árulkodnak. „Ez a levél pont a szurkolók semmibe vevése!”, „világválogatottal a magyar bajnokságért és a kupáért” – olvasható.

Volt, aki azt írta, „jó lenne egy alapos takarítás, de amíg a vezetés részéről senki nem vállalja a felelősséget és ilyeneket nyilatkozik, addig komoly előrelépés nem várható.”

Egy másik drukker szerint hülyének nézik őket, volt, aki azt javasolta, üres lelátók kellenének, így lehetne jelezni a vezetés felé.

Ilic megkapta a sokadik esélyt is. Cimbi vagy nem cimbi, egy bizonyos határon túl a csapat- és klubérdeknek felül kellene írnia a haverságot. Ennek az edzőpárosnak nem lehet több lapot osztani

– olvasható egy másik hozzászólásban.

Kapcsolódó
Megható búcsút terveznek a veszprémi kézisnek, aki a kemény maggal drukkolt a BL-meccsen
A közönségkedvenc hat év után hagyja el a csapatot, de a drukkerek imádják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik