Háromszor is visszakapaszkodott, végül ötméteresekkel kikapott a női pólócsapat a rangadón

Hatalmas csatában maradt alul az ötödik helyért zajló mérkőzésen Bíró Attila együttese.

Hatodik helyen zárt Magyarország a fukuokai világbajnokság női vízilabdatornáján, miután ötméteresekkel kikapott az Egyesült Államok elleni helyosztón.

Borzasztóan kezdődött a mérkőzés, a magyarok nem lőttek gólt az első négy percben, viszont kaptak hármat is. Az első negyedet sikerült így is 4-2-vel lehozni, ami nagyon fontos volt, ugyanis a második játékrészben két gyors góllal egalizáltak a mieink. Ezután leállt a gólgyártás, öt percig gyűrték egymást a felek, mire végül Leimeter Dóra bombázta be az újabb magyar gólt, félidőre azonban 5-5-tel vonultak pihenni a csapatok.

Sajnos a harmadik negyedet is az amerikaiak kezdték jobban, és bár kétgólos előnyre tettek szert, 8-8-nál ismét egyenlő volt az állás. Ezután kihasznált egy kettős fórt az ellenfelünk, innentől pedig újra csak üldözni lehetett az eredményt. A magyar pólósok azonban nem adták föl, az utolsó nyolc percnek 10-9-es hátrányból indulhattak neki és 11-11-nél a mérkőzésen már harmadjára tudtak kiegyenlíteni.

Őrült izgalmakkal ért véget a meccs, az amerikaiak két kapufát is dobtak, így az utolsó 45 másodpercben a győzelemért támadhatott a magyar válogatott, de Keszthelyi Rita kapufát lőtt, Faragó Kamilla lövését pedig kivédte a kapus. A döntés így büntetőkre maradt.

Ebben az első körben rögtön hátrányba kerültek a mieink, mert Faragó a lécet találta el, ráadásul Hajdú Kata lövését kivédte a kapus. Keszthelyi magabiztosan értékesítette a büntetőjét és Szilágyi Dorottya sem hibázott, ám eközben Magyari Alda nem tudott védeni a négyből egy lövést sem, így aztán kikapott a magyar csapat.

A 2015-ben kinevezett Bíró Attila szövetségi kapitány irányítása alatt először nem végzett az első öt között a csapat nagy világversenyen.

Végeredmény – Vízilabda-vb, helyosztó az 5. helyért

Amerikai Egyesült Államok-Magyarország 11-11 (4-2, 1-3, 5-4, 1-2) – ötméteresekkel 15-13
gólszerzők: Raney 3, Musselman, Roemer 2-2, Fattal, Sekulic, Steffens, Neushul 1-1, illetve Keszthelyi 4, Máté 2, Szilágyi, Leimeter, Garda, Parkes, Faragó 1-1