Élő Sport

Hatalmas csatában jutott vb-döntőbe a női pólócsapatunk

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Magyarország 13-12-re legyőzte Hollandiát a női vízilabda-világbajnokság elődöntőjében.

Bíró Attila együttese csoportmásodikként jutott tovább az olaszok mögött, majd egy könnyű találkozón Kolumbiát verte 35-4-re. Ezután viszont vért izzadva birkózta ki Ausztrália ellen az elődöntő jogát.

Az Ausztrália elleni mérkőzéshez hasonlóan támadásban idegesen kezdett a magyar csapat, több hiba is becsúszott. A hollandok viszont emberelőnyből szinte hibátlanok voltak, ezért nekünk kellett az eredmény után futni, de az első nyolc percet a hollandok nyerték 3-2-re.

Varga Jennifer / 24.hu

Remekül indult viszont a második negyed, másfél perc alatt fordítani tudtunk, Magyari több fontos védést is bemutatott és egyik csapat sem tudott egy gólnál ellépni. Ebből a szoros csatából nagyszünet után igazi gólgála lett, az adok-kapokból viszont mi jöttünk ki jól, Garda Krisztina és Leimeter Dóra is lélektanilag nagyon fontos pillanatokban lőtt gólt, ami segített átvészelni a kritikus pillanatokat.

Varga Jennifer / 24.hu

A harmadik játékrészben nem a védekezésé, hanem a rohanásé volt a főszerep, de 5-3-ra nyertük, így megmaradt az előnyünk az utolsó 8 percre is. A legvége mentálisan brutálisra sikerült, mert 2-2-es zárónegyed jött, aminek az utolsó 41 másodpercét végig támadhatták a hollandok.

A magyar csapat azonban állta a rohamokat és óriási küzdelem árán kiharcolta a döntőt. A fináléban az Egyesült Államok csapata lesz az ellenfél.

Végeredmény – női vízilabda-világbajnokság, elődöntő

Magyarország-Hollandia 13-12 (2-3, 4-3, 5-4, 2-2)

Először kapott ki vb-elődöntőben Hollandia

Eddig négyből négyet nyertek a hollandok, ezt viszont most elrontottuk nekik!

Kicsit idegesen játszott támadásban a magyar pólócsapat, az első negyed után viszont összekapta magát mindenki és sikerült kiegyenlíteni. Nagyszünet után mindkét csapat elkezdte sorban dobálni a gólokat, de nálunk Garda és Leimeter is nagyon ráérzett a lövésekre, ráadásul Aarts sem védett rosszul, de Magyari is sokszor a helyén volt. Mivel 5-3-ra nyertük ezt a negyedet, az utolsó nyolcpercet előnyből kezdte Magyarország és heroikus küzdelemben meg is tartotta.

13-12

Feljött a holland kapus is támadni, középen próbált zavart okozni, Sevenich vállalkozott végül lövésre, ezt Magyari bravúrral léc fölé ütötte. 12 másodperc maradt. Kivédekeztük, lejárt az idő. Nyertünk!

13-12

Moolhuijzen fölé lőtt egy holland helyzetet, a túloldalon viszont Gurisatti távoli lövését védte Aarts. 41 másodperc maradt a meccsből, így aztán időt kért ellenfelünk.

13-12

Leimeter újabb lövése kimaradt, a sarokdobás után pedig nem tudtunk lőni, de Magyari újra hárított. Emberelőnybe kerültünk, de nagyon jól védekezett az ellenfelünk, Keszthelyi vérszegény ejtésért lehúzta Aarts, másfél perc maradt.

13-12

Leimeter Dórát egyszerűen hagyták lőni a jobb szélen a hollandok, ő pedig köszönte szépen belőtte a rövidbe. Újra nálunk az előny, ráadásul Magyari is védett!

12-12

Gyönyörű támadás végén Gurisatti lövését bravúrral fogta Aarts, de túloldalon zseniális volt a magyar blokk! Lassítottuk a támadásainkat,e bből egy emberelőny is kijött, de Leimeter ellen jól dolgozott a holland blokk, ráadásul Gardát kiállították. Sevenich a lécet trafálta el, kiegészültünk, ezért Van de Kraats gyorsan rádobta. Úgy tűnt, Magyari időben odaér, de sajnos a kapuból lökte ki a magyar kapus a labdát. Ez nagyon peches gól volt.

12-11

Van de Kraats dobott gyorsan kihasználta, hogy emberelőnybe került Hollandia, a jobb széltől bedobta a hosszú alsóba.

12-10

Parkes is betalált! Vályi és Garda passzolgatott, majd utóbbi centerezett, Rebecca Parkes pedig a kimozduló kapus fölött, szinte a víz alól dobott gólt.

11-10

Vályi negyedjére is elcsaklizta a labdát, de elvették tőlünk a bírók. Az újabb ejtés már nem jött be.

11-10

Gyönyörűen kivédekeztünk egy emberhátrányt, de Szilágyi hiába szerzett labdát, ellenünk fújtak a bírók. Van de Kraats parádés ejtéssel szépített, de kár, hogy esélyt kapott rá. Leimeternek borzasztó messziről kellett dobnia, ez fölé ment. Egy negyed maradt, egy gól az előnyünk.

11-9

Nincs három gól közte. Magyari védett nagyot, majd a kirobbanó Keszthelyi kapott indítást, amit tisztán lőhetett kapura. Sokat várt azonban, visszaért egy védő, de így is Aarts védett. Egy-egy védést láttunk mindkét kapustól, majd időt kértek a hollandok

11-9

Leimeter állította vissza a kétgólos előnyt, de meg kell említeni Mahieu-t, aki elmozgásával elcsalta Joustrát. Így kapta tisztán Leimeter, majd bebombázta az újabb gólt.

10-9

Ezt el kell ismerni, szépen csinálták. Schaap kapott kiváló labdát a kapu bal oldalánál. A vízből kiemelkedve, azonnal a fölső sarokba húzta a labdát.

10-8

Kettős emberelőnybe kerültünk, Leimeter pedig tisztán lőhetett. A kapust kisegítő blokk és Aarts között dobott a hálóba.

9-8

Rogge ráérzett a lövésekre. Középről lőtt, a picit lekéső Garda oldalán. Magyari nem érhette el.

9-7

Megint Garda! Újra a kapu jobb oldalát vette célba, de most nem pattintott, hanem az alsóba dobott.

8-7

Rogge sajnos azonnal javította az akciógólok mérlegét a hollandoknál.

8-6

Kibekkeltünk egy támadást lövés nélkül, majd úgy nézett ki, hogy hiába járatjuk türelmesen a labdát, nem lesz belőle jó lövés. Garda Krisztina máshogy gondolta, a blokk közé pattintott, a labda pedig a léc alá száguldott. Kettővel vezetünk!

7-6

Vályi újra elhozta a labdát, Keszthelyi bombáját viszont Aarts kipiszkálta a bal felső sarokból. Parkesről kiállították Koolhaast, de nem bejátszásból dobtunk most gólt, hanem Vályi távolról lőtte ki a hosszú fölső sarkot.

6-6

Még egy ejtést kivédett Magyari Alda, másra nincs idő. Jön a pihenő.

6-6

Ez gyönyörű gól volt! Leimeter másfelé nézett, de Gurisattihoz centerezett, Gréta pedig a védő keze alatt a bal alsóba dobott.

5-6

Hű, ezért nagy kár! Mindkét oldalon kimaradt egy helyzet, majd amikor úgy nézett ki, hogy a hollandoknak nem lesz rendes lövőhelyzetük, Sleeking távolról egy pattogó, surranó lövéssel kilőtte a jobb alsót.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik