Sport

Őrjöngve rontott rá a székbíróra az olimpiai bajnok, szinte meg sem büntették

MARCOS DOMINGUEZ / ABIERTO MEXICANO DE TENIS / AFP
MARCOS DOMINGUEZ / ABIERTO MEXICANO DE TENIS / AFP

A világranglistán harmadik Alexander Zverev másfél hete az acapulcói tenisztornán dühkitörése közben majdnem rácsapott a mérkőzésvezetőre az ütőjével, ám annak ellenére, mekkora botrány lett a történtekből, végül nyolchetes eltiltást kapott, egy évre felfüggesztve. A versenyeket szervező ATP hétfői tájékoztatása szerint a napokban kiszabott 40 ezer dolláros (13,2 millió forint) pénzbírság mellett a német játékosnak – akit a történtek után kizártak a versenyről – még 25 ezret kell fizetnie, de ezt a tételt is egy évre felfüggesztették.

Ha a következő egy évben Zverev bármikor is sportszerűtlen hibát követne el, illetve úgy ítélnék meg, hogy agresszívan lép fel a székbíró vagy bármelyik ellenfele ellen, akkor lép életbe az eltiltás és a további pénzbírság.

A 24 éves játékos nem kapja meg továbbá a 31 ezer dolláros pénzdíját és a ranglistapontokat sem, amelyeket a mexikói tornán szerzett.

Mexikóban az egyesben címvédő teniszező egy páros meccsen hangosan szidalmazta a székbírót, majd miután brazil partnerével kikaptak, többször is rácsapott ütőjével a mérkőzésvezető székére. A bíró megijedt, lemászott a székről is. Az olimpiai bajnokot diszkvalifikálták, így egyesben a soron következő ellenfele játék nélkül továbbjutott.

Zverev később ugyan bocsánatot kért a történtek miatt, de elég komoly ellenszenvet váltott ki sportágon belül. Serena Williams a történtek után kettős mércét emlegetett:

Ha én csináltam volna hasonlót, szinte biztosan börtönbe kerülök – és ez nem vicc

mondta a CNN-nek az egyéniben 23-szoros Grand Slam-győztes amerikai.

Kapcsolódó
Exbarátnője azzal vádolja a US Open döntősét, hogy fojtogatta és verte őt
Alexander Zverev egyik korábbi barátnője babát vár, de nem akarja visszaengedni az életébe, egy másik családi erőszakkal vádolja.

Alexander Zverevet korábban egykori barátnője, Olga Saripova fizikai és érzelmi erőszakkal vádolta meg, állítása szerint a német játékos fojtogatta és verte őt. Zverev tagadta a vádakat, és 2021 augusztusában rágalmazási pert indított az újságíró ellen, akinek Saripova nyilatkozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik