Sport

„Federer már kiszállt a minden idők legjobbja versenyből”

Bilgin S. Sasmaz / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Bilgin S. Sasmaz / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy végigkövethetjük minden idők legjobb teniszezőinek pályafutását, Roger Federer, Rafael Nadal és Novak Djokovic a szemünk előtt írták a történelmet, amikor mindannyian eljutottak 20 Grand Slam-sikerig. A térdműtéte után lábadozó svájci, valamint az Ausztráliából egy hosszas hercehurca után kiutasított szerb távollétében a spanyol aztán az Australian Opent is megnyerte, így jelenleg ő áll az örökrangsor élén a megnyert majortornák tekintetében.

Kapcsolódó

Mindezek után óhatatlanul is elő-előkerül a GOAT-kérdés, azaz ki minden idők valaha volt legjobbja (Greatest Of All Time), erről pedig eléggé megoszlanak a vélemények. A téma előkerült a No Boundaries podcast legutóbbi adásában, ahol az ausztrál Nick Kyrgios elég egyértelmű kijelentést tett.

Federer már kiszállt a minden idők legjobbja versenyből, nálam neki vége. Vesztes mérlege van a másik kettő ellen, ráadásul elég rossz a mutatója

mondta az ausztrál, aki szerint, ha az idén eddig mind a 15 meccsén győztes Nadal behúzza az idei Roland Garrost is, amit korábban már 13-szor megnyert, akkor nála egyértelműen a spanyol a valaha volt legjobb teniszező.

A spanyol egyébként elég komoly mutatóval bír Federer ellen, 40 mérkőzést játszottak eddig, ebből 24-et nyert meg Nadal. Djokovic 27-23-ra vezet a svájci ellen. Ha már egymás elleni mérlegek, Federer 6-1-re vezet Kyrgios ellen.

A 40 éves Roger Federer nem játszott a tavalyi wimbledoni negyeddöntő óta, Jelenleg a térdműtétje után lábadozik, egyelőre kérdés, mikor léphet ismét pályára. A napokban az edzői stábjának egyik tagja, Severin Lüthi nyilatkozta azt, nem tartja valószínűnek, hogy a klasszis pályára léphet a június végén kezdődő wimbledoni GS-tornán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik