Sport

„A problémákat az öltözőben kellett volna rendbe tennünk” – Galló Vilmos bocsánatot kért a kapitánytól, amiért lebohócozta

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

Galló Vilmos, a magyar jégkorong-válogatott játékosa csütörtökön a Facebook-oldalán jelentetett meg egy közleményt, amiben bocsánatot kért Don MacAdam szövetségi kapitánytól, akit a bolzanói divízió I/A-s világbajnokságon, a Románia ellen elszenvedett vereséget követően bohócnak nevezett.

„Ezúton szeretnék bocsánatot kérni a nyilvánosság előtt tett interjúm miatt a szövetségi kapitánytól.

A problémákat mindenképp az öltözőben, négy fal között kellett volna rendbe tennünk.

Ahogy mondtam korábban is – mint minden játékos –, én is szerettem volna többet tenni a csapatért és ez így lesz a jövőben is” – írta Galló, aki hozzátette, tisztában vannak vele, hogy nem ezt az eredményt várta senki a csapattól, de a hátralévő két mérkőzésen mindent megtesznek a sikerekért.

A történet előzménye, hogy Gallót a világbajnokság első meccsén csak a negyedik sorba rakta a szövetségi kapitány, ami az elmúlt éveket, na meg a játékos kvalitásait ismerve is elég meglepő döntés volt – ám a szélső így is hasznosan játszott, volt egy asszisztja is. A koreaiak elleni összecsapáson már feljebb került, és a harmadik sorban volt, majd ugyanott kapott helyet Románia ellen, igaz, ott az utolsó harmadban már átállt két sorra a magyar válogatott, Galló pedig így több játéklehetőséget kapott.

A csapat azonban így is frusztráló vereséget szenvedett, a jeget elhagyó Galló Vilmos pedig a Sport TV-nek nyilatkozva lebohócozta Don MacAdamet.

Sajnos a szövetségi kapitány egy bohóc, nem tudok ezzel mit csinálni. Próbálom a szívemet-lelkemet kiadni a meccseken, de minden egyes mérkőzésen csak próbál levinni a mélybe

– fakadt ki a játékosból, aki azt is kifogásolta, hogy nem került be az emberelőnyös sorokba. MacAdam a Sport TV-nek adott nyilatkozatában azt mondta, volt egy játékos, aki nem is akart pályára lépni, miután megtudta, hogy nem számolnak vele emberelőnyben, és ez sok energiát elvett a csapattól.

A szövetség a megkeresésünkre közleményben reagált, amiben azt írták, „Galló Vilmos nyilatkozata profi sportemberhez méltatlan volt. Bármi is történt a szerdai mérkőzés előtt az öltözőben, az a válogatott belügye”, a játékosoknak és az edzői stábnak pedig közösen kell túltenniük magukat a vereségen. Közölték azt is hogy vizsgálat indult az ügyben, de ennek eredményét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Magyarország három fordulót követően pontegyenlőséggel, de jobb gólkülönbségének köszönhetően az első helyen áll. Hátravan a két legerősebb ellenfél, a házigazda Olaszország és Szlovénia, előbbi ellen pénteken, utóbbi ellen szombaton játszik a magyar válogatott. Az első két helyezett jut fel a világelitbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik