Sport

Óriási kapushiba miatt nem nyertek a lengyelek a kézi-Eb-n

Lengyelország 29-29-es döntetlent játszott az orosz csapattal a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában.

Kapcsolódó

A két nappal korábban mutatott kiábrándító produkciójuk után a lengyelek – akik 28-18-ra kikaptak a svédektől – ezúttal jól küzdöttek, Mateusz Zembrzycki bravúrosan védett, így az oroszok hiába vezettek nyolc perc után 5-2-re, ellenfelük a 24. percben egyenlített (9-9), sőt a szünetben vezetett is, írta az MTI.

A 37. percig tudta tartani egy-kétgólos előnyét a lengyel csapat, ezután megint sokat hibázott, a hatékonyabban védekező és lendületesebben támadó oroszok pedig fordítottak.

A hátralévő időben is többször megfordult az állás, az alacsony színvonalú meccs utolsó perce döntetlenről kezdődött. Michal Daszek három másodperccel a vége előtt emberelőnyben betalált, az oroszok időt kértek, majd Szergej Koszorotov a középkezdés után 15 méterről lőtte el a labdát, amit nem tudott kivédeni a lengyel kapus.

Az oroszoknak úgy sikerült pontot szerezniük, hogy kapusaik összesen három lövést védtek az egész meccsen.

Svédország 2002 után győzte le ismét nagy nemzetközi tornán Németországot. A koronavírusos megbetegedések miatt rendkívül tartalékos németek sokáig tartották a lépést, de a hajrában megléptek a skandinávok és 25-21-re nyertek.

Norvégia 27-23-ra verte a címvédő Spanyolországot, a Veszprém spanyol jobbátlövője, Jorge Maqueda hat gólt szerzett, a kapus Rodrigo Corrales négy lövést védett. A norvégok legjobbja a hat találatig jutott Sebastian Barthold, valamint a két kapus, Kristian Saeveraas és Torbjörn Bergerud volt.

Férfi kézilabda-Eb, középdöntő, II. csoport, 3. forduló

Lengyelország – Orosz csapat 29-29 (13-12)
Norvégia – Spanyolország 27-23 (14-11)

Svédország – Németország 25-21 (12-10)

 

Az állás: 1. Norvégia 6 pont (119-100), 2. Svédország 6 (110-94), 3. Spanyolország 6 (110-103), 4. Orosz csapat 3, 5. Németország 2, 6. Lengyelország 1

 

A csoportok első két helyezettje jut tovább az elődöntőbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik