Sport

Vészhelyzetben támadt fel a férfi kosárlabda-válogatott

José Coelho / EPA-LUSA / MTI
José Coelho / EPA-LUSA / MTI

A magyar férfi kosárlabda-válogatott hatpontos győzelmet aratott Portugáliában a világbajnoki selejtezősorozat pénteki nyitányán, írta az MTI.

Kapcsolódó
Idegesítették LeBront, kidobtak két drukkert a csarnokból
Mostanában sok a balhé a Los Angeles Lakers extraklasszisa körül.

A csapat Ivkovics Sztojan szövetségi kapitányt és a játékosok közül Golomán Györgyöt pozitív koronavírusteszt miatt nélkülözte, de a meccs előtt bizonytalan volt, hogy a válogatott egyik vezére, a bokasérüléssel küszködő Vojvoda Dávid vállalja-e a játékot. Az Alba Fehérvár játékosa azonban ott volt a kezdőötösben.

A vendégek első kosarát a csapatkapitány Keller Ákos dobta, majd 4-4 után a válogatott Eilingsfeld János révén egy 6-0-s rohammal elhúzott. A portugálok 2-0-nál, 25 másodpercig vezettek utoljára, de leszakítani nem sikerült őket, a nagyszünetben 33-38 volt az állás.

Fordulás után tíz pont fölé nőtt a különbség, Vojvoda két hármast is bedobott, a 14-3-as roham hatására 16 pontos hátrányban már megroggyanni látszottak a hazaiak. A magyarok magabiztosan őrizték előnyüket, de 58-72 után kicsit megakadt a gépezet, Portugália két triplát is bevágott, és egy 12-0s szériával váratlanul visszajött a meccsbe (70-72).

A hajrában aztán jól jött Perl Zoltán higgadtsága, az utolsó kilenc magyar pontból hetet ő szerzett, kosaraival pedig sikerült kicsikarni a 81-75-ös győzelmet.

A válogatott hétfőn az olimpiai ezüstérmes Franciaországot fogadja Kaposváron. Jövő februárban kétszer Montenegró következik, majd júliusban újabb két meccsel zárul a selejtezős program.

Férfi kosárlabda vb-selejtező, E csoport, 1. forduló

Portugália – Magyarország 75-81 (15-20, 18-18, 16-23, 26-20)
a magyar pontszerzők: Perl 19, Vojvoda 17, Keller 15, Eilingsfeld 15, Filipovity 7, Váradi 6, Benke 2

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik