Sport lineup

Meg akarták verni LeBron Jamest, aki miatt vér folyt a pályán

Nic Antaya / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Nic Antaya / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

A Denvert legyőző Phoenix sorozatban 12. mérkőzését nyerte meg az NBA legutóbbi játéknapján.

A Suns főként 48 pontos első negyedének köszönheti sikerét, ennél termékenyebb – 50 pontos – nyitányra csak egyszer, 1990-ben volt képes a csapat. Az arizonaiak legutóbb október 27-én kaptak ki, akkor a Sacramento egy dudaszós triplával verte meg őket. Hosszabb diadalmenetre a Phoenix történetében csak egyszer akadt példa, a 2006-2007-es szezonban egyhuzamban 17 meccset nyert a Suns.

A Denverben az előző szezon legjobbjának (MVP) választott szerb Nikola Jokic csuklósérülés miatt a második meccsét volt kénytelen kihagyni.

A Los Angeles Lakers elsősorban Anthony Davis 30 és Russell Westbrook 26 pontjával győzött Detroitban, a kaliforniaiak szupersztárját, a 10 pontnál tartó LeBron Jamest a harmadik negyedben kiállították. A négyszeres bajnok egy lepattanóért vívott csatában lekönyökölte Isaiah Stewartot,

aki vérző arccal próbált elégtételt venni, és több társának sikerült csak együttesen lefognia az őrjöngő erőcsatárt. A bírók végül mindkettejüket az öltözőbe küldték.

A ligaelső Golden State a Toronto ellen javította győzelmi mérlegét 15/2-re, a San Franciscó-iaknál Jordan Poole 33, Andrew Wiggins 32, a kétszeres MVP Stephen Curry pedig 12 pontot dobott.

Eredmények:

Phoenix Suns – Denver Nuggets 126-97
Detroit Pistons – Los Angeles Lakers 116-121
Golden State Warriors – Toronto Raptors 119-104
Los Angeles Clippers – Dallas Mavericks 97-91
Chicago Bulls – New York Knicks 109-103

Ajánlott videó

Olvasói sztorik