Sport

65 év alatt másodszor dobtak ilyen gyatrán a Celticsben

A Dallas Mavericks elleni mérkőzés előtt 21,3 pontos átlaggal bírt Jayson Tatum, aki hétfőn a klub történetének egyik legrosszabb teljesítményét produkálva úgy szerzett mindössze öt pontot, hogy 18 mezőnykísérletéből csupán egy volt pontos.

Az ESPN statisztikái szerint 1954 óta ez volt a második legrosszabb dobóteljesítmény a Celtics történetében, ugyanakkor a bostoniak így is nyertek 116-106-ra, köszönhetően annak, hogy Kemba Walker nyolc hárompontost dobott, 29 pontjából 24-et a második félidőben szerzett, így már egymás után nyolc győzelmet számlál csapata.

A szezon előtt az egyik legnagyobb bajnokesélyesnek kikiáltott Los Angeles Clippers pontszegény mérkőzésen nyert a címvédő Toronto Raptors ellen. Az előző döntő legértékesebb játékosának megválasztott Kawhi Leonard – aki már a Los Angeles-ieket erősíti – mindössze 12 pontot szerzett, 11 mezőnykísérletéből pedig csupán kettő landolt a gyűrűben korábbi csapata ellen.

A Clippers győzelmében ezúttal Lou Williams volt a kulcsszereplő, aki a padról beszállva 21 ponttal segítette csapatát.

A New Orleansban diadalmaskodó Houston Rocketsben James Harden 39, Russell Westbrook 26 pontot szerzett. A texasiak sorozatban negyedik győzelmüket aratták.

NBA-eredmények

Detroit Pistons – Minnesota Timberwolves 114-120
Boston Celtics – Dallas Mavericks 116-106
San Antonio Spurs – Memphis Grizzlies 109-113
New Orleans Pelicans – Houston Rockets 116-122
Golden State Warriors – Utah Jazz 108-122
Los Angeles Clippers – Toronto Raptors 98-88

Kiemelt fotó: Brian Babineau/NBAE via Getty Images/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik