Sport

Maradtak a büntetések a botrányos szegedi BL-meccs után

Még május elején játszották le a Szeged-Vardard mérkőzést a férfikézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, amelyet ugyan megnyert a magyar csapat 29-25-re, az első találkozón elszenvedett nagyarányú veresége miatt mégis kiesett. A meccs végén volt egy durva és felesleges szabálytalanság Bánhidi Bencével szemben, ami után elszabadultak az indulatok:

a szabálytalankodó Ferreira Moraesre támadt a hazaiaktól Dean Bombac és Matej Gaber is, lökdösődés alakult ki, amibe beszállt a korábban már kiállított Jorge Maqueda is, miközben a szegedi stábból a másodedző, Marko Krivokapic és a masszőr, Djordje Ingjatovic az európai szövetség delegáltjait szidalmazta.

Nem való kézilabdapályára, ami a szegedi BL-meccsen történt
Mindenki nagyon sajnálja, hogy botrányos véget ért a Szeged-Vardar mérkőzés.

Csak hosszú percek után sikerült rendet tenni, majd az EHF később kivizsgálta az esetet és május végén a büntetéseket is kiosztotta az érintetteknek. A szövetség fellebbviteli bizottsága is tárgyalta a büntetéseket miután a szegediek fellebbeztek, helybenhagyták a korábbi döntéseket – olvasható az EHF közleményében.

Az alábbi büntetések születtek:

  • Bombac 3 ezer eurót fizethet önbíráskodás miatt;
  • Gaber és Magueda 2-2 ezret;
  • Ignjatovic és Krivokapic szintén 2-2 ezret a sértegetésért;
  • a Szeged pedig 5 ezret a játékosai és szakmai stábja viselkedése miatt.

Az eset miatt 8 ezer euróra büntetett Vardar Szkopje később megnyerte a Bajnokok Ligáját a döntőben a Veszprémet legyőzve.

Hiába a feltámadás, a Telekom Veszprém újra elbukta a BL-döntőt
A második félidőben úgy nézett ki, hogy a magyar bajnok elkaphatja a Vardar Szkopjét. Az utolsó pillanatokat viszont az észak-macedón csapat bírta jobban.

Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik