Sport

Ezért váltották le a kézilabda-válogatott szövetségi kapitányait

Némi meglepetésre a Magyar Kézilabda-szövetség vezetősége szerdán Gulyás Istvánt nevezte ki a válogatott élére, másodedzőként pedig Chema Rodríguez kapott megbízást. Mindnez azért nevezhető váratlannak, mivel a Csoknyai István, Vladan Matics edzőpárossal csoportelsőként jutott ki a csapat a 2020-as Eb-re.

A sikerrel megvívott Eb-selejtező valóban nem azt támasztja alá, hogy váltásra van szükség a szövetségi kapitányi poszton. Viszont ha visszatekintünk a világbajnokságra, van miért szomorkodnunk. Csalódottak voltunk, hiszen nem értük el a kitűzött célt, a nyolc közé jutást, amit reálisan lehetett volna teljesíteni. Amióta kineveztek szakmai alelnöknek, és a 2022-es, hazai rendezésű Európa-bajnokság motoszkált a fejemben, akkor azt gondoltam, hogy az elképzeléseimbe belefér egy esetleges váltás a szövetségi kapitányi poszton.

– idézi a Nemzeti Sport Nagy Lászlót, a szövetség szakmai alelnökét.

Gulyás mellett az szólt, hogy folyamatosan képezte magát itthon és külföldön is, az új módszerektől sem riad vissza, valamint a veszprémi utánpótlásban is meggyőzte korábbi válogatottbeli csapattársát a szakember.

Nagy László azt is elmondta a napilapnak, hogy az elmúlt pár évben már gondolkozott egy ideális szakmai stábon, amelyben minden variációban helyett kapott Rodríguez. Azt viszont határozottan elutasította, hogy ő jelöltként fölmerült volna a válogatott élén.

Kiemelt képünkön Nagy László Csoknyai István mellett a világbajnokságon. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik