Sport

Gulyás István: Ilyen felkérésre butaság lenne nemet mondani

Ahogyan arról írtunk, Gulyás Istvánt nevezték ki a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányának, segítője pedig a játékosként világbajnok spanyol Chema Rodríguez lesz.

Ilyen felkérésre butaság lenne nemet mondani, számomra ez nem is volt kérdés. Olyan stábot állítottunk össze, amely eredményes lesz, olyan emberekkel vesszünk körbe magunkat, akik a saját területükön profik

– idézi Gulyást az MTI.

Gulyás István lett a magyar kéziválogatott szövetségi kapitánya
Hivatalosan is bemutatták a csapat új szakmai stábját.

Az új kapitány a jövő januári Európa-bajnokságról elmondta, egy hajszálnyi esélye még van a csapatnak az olimpiai kvalifikációs sorozatban, ezt igyekeznek kihasználni, és azért is szeretnének minél jobban szerepelni, hogy kedvező helyzetbe kerüljenek a világbajnoki selejtező sorsolása előtt. A fél év múlva kezdődő tornán a magyarok a malmői E csoportban sorrendben Oroszországgal, az olimpiai és világbajnok Dániával, valamint Izlanddal találkoznak.

A szövetség szakmai alelnöke, Nagy László elmondta, igyekeztek főállású, lehetőleg magyar szövetségi kapitányt találni, és ez Gulyás István személyében sikerült is.

Én is ott leszek minden felkészülésen, minden edzésen, minden mérkőzésen, és igyekszem segíteni a szakmai stáb és a játékosok munkáját

Nagy László Chema Rodríguezről azt mondta, hogy a spanyol gondolkodásmódot képviseli a szakmai stábban, már Veszprémben is ő volt az edző meghosszabbított keze, van érzéke a feladathoz. Az erőnléti edző a norvég Tord Ellingsen lesz, aki korábban már dolgozott a magyar női válogatottnál.

Tavaly november óta a Csoknyai István, Vladan Matics páros irányította a válogatottat, amely a vezetésükkel öt győzelemmel és egy döntetlennel zárta az Európa-bajnokság selejtezősorozatát.

Nyitókép: keziszovetseg.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik