Sport

Rasovszky Kristóf lett az év legjobb férfi úszója

Rasovszky Kristófot választották az év legjobb nyíltvizi úszójának a swimswam szakpportál munkatársai. Az elismerést főleg annak köszönheti, hogy aranyérmet nyert 5 és 25 kilométeren, valamint célfotó miatt csúszott le az elsőségről 10 kilométeren az augusztusi Európa-bajnokságon.

Óriási elismerést kapott Rasovszky Kristóf
Rasovszky Kristóf az idei, Glasgow-i Európa-bajnokságon két arany és egy ezüstérmet nyert hosszútávúszásban. Ezzel ő a kontinensviadalok történetének

A swimswam megemlíti, hogy a magyar úszó a Európa Kupában is remekül helytállt, négy állomáson nyerni tudott.

A sorozat folyamán Rasovszky olyan ellenfelekkel vette föl a versenyt, mint az Európa-bajnok Kirill Abrasimov, vagy a világbajnok Marc-Antoine Olivier. Emellett egymás után másodjára nyerte meg a LEN nyíltvizi Európa-kupa sorozatot.

– összegzi az oldal a magyar úszó érdemeit.

A kontinensversenyek történetében Rasovszky az első, akinek sikerült három távon két első és egy második helyet kiharcolnia. Az év legjobbja 2019-ben a dél-koreai Kvangdzsuban rendezett világbajnokságra feni a fogát, mivel a 10 kilométeres versenyének első tíz helyezettje személyre szóló olimpiai kvótát szerez.

Messze még a VB, de már most úgy gondolom, hogy jó formában a 10 mellett az 5 és a 25 kilométeren is megmérettethetem magamat. A terv csak akkor változhat, ha az olimpiai kvalifikációs csata valamiért az elképzeltnél is nehezebbnek ígérkezne.

– idézi az SzPress Sporthírszolgálat Rasovszkyt a terveiről.

A Swammy-díj második helyezettje a holland Ferry Weertman lett, aki az Eb-n célfotóval győzte le Rasovszkyt. Kettejükön kívül az amerikai Jordan Wilimovsky volt még versenyben az elismerésért.

A nyugdíjas sávban úszik a magyar sport új üstököse
„Nem olyan nagy dolog ez” – mondja Rasovszky Kristóf, aki sporttörténelmet írt azzal, hogy a glasgow-i úszó-Európa-bajnokság mindhárom nyílt vizes versenyszámában érmet nyert, két aranyat és egy ezüstöt.

Nyitókép: Marjai János / 24.hu

egyébként

Ajánlott videó

Olvasói sztorik