Sport

Janics komoly döntést hozott az olimpiával kapcsolatban

A háromszoros olimpiai bajnok kajakozónak, Janics Natasának nem lesz a kedvenc éve a 2018-as, abban bízott, a válogatókon megcsípheti a dobogós helyeket, és amikor nem jött össze a kitűzött cél, még keményebben edzett, ez viszont oda vezetett, hogy kiújult a gerincsérve.

“Eldöntöttem, hogy ettől kezdve elsősorban az egészségemre koncentrálok, nem fogom görcsösen erőltetni a versenyzést. Az elmúlt időszak eredménytelensége miatt jelenleg semmilyen támogatást nem kapok. Edzegetek, nem tudom még, hogy jövőre harcba szállok-e a válogatottságért. Nem lesz könnyű, hiszen egyre erősebb a mezőny, sok tehetséges fiatal rivális van.

Formában tartom magam, aztán meglátom, mi lesz. Messze van még az az idő, de ha valóban egészséges leszek, szeretnék kijutni a tokiói olimpiára” – nyilatkozta Janics a Blikknek.

Hozzátette, bár szeretne ott lenni az olimpián, nem fogja tönkre tenni magát Tokió miatt. A nehézségek közepette jó érzés volt számára, hogy az általa felkészített kínai női kajakosok aranyérmeket nyertek egy indonéz versenyen. Janics férjével, Andrian Dusevvel és lányával, Milanával Szófiában él, a gyerek a bolgár fővárosban kezdte el az iskolát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik