Sport

Janics Natasa otthagyta családját, újra Magyarországon készül

Két évvel a számára nem túl sikeres riói olimpia után és két évvel a tokiói olimpia előtt Janics Natasa úgy döntött, felhagy a világpolgársággal és hazatér, újra edzésbe áll.

Egyes hírek szerint Janicsnak annyira elapadt a sikerei alatt felhalmozott vagyona, hogy ezért is döntött úgy, 35 évesen nekifeszül hatodik olimpiájának.

A háromszoros olimpiai bajnoknő korábban átesett egy gerincsérv-műtéten, majd 2017. januárjában Kínába távozott családjával és edzőnek állt, később Bulgáriában, férje hazájában és Franciaországban is megfordult.

Utóbbi helyen azért, mert férje ott kapott munkát, így kislányával követték a családfenntartót, miközben maga is elkezdte a felkészülést. A közelgő válogató versenyek, no és a kötelező sportorvosi papírok miatt azonban, amolyan „a cél szentesíti az eszközt” alapon egy hosszabb időre kénytelen volt otthagyni férjét, kislányát és immár gőzerővel készül Magyarországon – számolt be a Blikk.

Erről egy általa közzétett facebook poszt is árulkodik, amit Szolnokon, az edzőtáborban készített az olimpiai bajnoknő.

Forrsá: facebook.com

 

2020-ban, Tokióban Janics 37 éves lesz. Nem lehetetlen a cél. A német Birgit Fischer révén volt már példa arra, hogy Sydneyben 38, majd Athénban 42 évesen is aranyat nyerjen valaki kajakban.

A borsonline.hu megkérdezte Hüttner Csaba szövetségi kapitányt, mit szól ehhez.

Két hétig Szolnokon gyakorol, majd Szegeden edz. Nati a magyar kajakozó fiatalok példaképe, ezért kifejezetten örülök a visszatérésének, hiszen csodálatos eredményeket szállított Magyarországnak

– mondta Hüttner, aki hozzátette, ha ott akar lenni a 2020-as tokiói olimpián az első négy versenyző között kell végeznie a válogatókon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik