Sport

Douchev-Janics Natasa megcélozza a tokiói olimpiát

Kissé eltűnt a szemünk elől Janics Natasa, aki Kínában és férje hazájában, Bulgáriában is megfordult az utóbbi időben. Most Janics hallatott magáról, bejelentette ugyanis, hogy feltett szándéka, hogy ott legyen Tokióban, amely sorozatban a hatodik olimpiája lenne.

“Nemrégiben Natasa azzal jelentkezett be, hogy indulni szeretne a magyar válogatóversenyeken, mert nagy terveket szövöget.

Tekintettel arra, hogy egy olyan rendkívüli versenyzőről van szó, akinek az eredményei tekintélyt parancsolnak, gesztust gyakorolva úgy döntöttünk, hogy a tervezett edzőtáborozását készek vagyunk 400 ezer forinttal támogatni.

Nem titok, hogy a válogatott versenyzőknél hasonló összegekkel szoktunk számolni. Az egyszeri hozzájárulást Natasa – aki jelenleg nem tagja a válogatott keretnek – bármikor lehívhatja, mihelyst megnevezi az edzőtáborozásának helyét és időpontját” – nyilatkozta Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke az SzPress Hírszolgálatnak.

Schmidt azt mondta, amennyiben Janics a júniusi válogatón jól szerepel, és kiharcolja, hogy ott lehessen az Európa-bajnokságon, akkor ismét válogatott versenyzőként tekint rá a szövetség, ami együtt jár azzal, hogy Gerevich Aladár-sportösztöndíj kedvezményezettje lehet.

Janics 2004-ben kajak egyesben és párosban is olimpiai aranyérmes lett, majd négy évvel később Pekingben Kovács Katalinnal megvédték a címüket párosban.

A kajaknégyessel kétszer is ezüstérmes lett az olimpiákon, 2012-ből pedig van egy bronza K1 200 méteren. A világbajnokságon és az Eb-ken 19-19 aranyérmet szerzett a 35 éves klasszis.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik