Sport

Megvan Hosszú Katinka idei edzője

Hosszú Katinka a molcsapat.hu oldalon megjelent interjúban bejelentette,

továbbra is Shane Tusup irányításával folytatja az edzéseket a jövőben.

valamint elmondta, hogy nem indul el az országos bajnokságon március 28. és 31. között.

Az biztos, hogy Shane-nel folytatjuk a közös munkát, és az is, hogy az idén mindenképpen változtatunk a felkészülési meneten. Ez ugye már most megtörtént az ismert okok miatt. Még nem véglegesítettük a teljes évet, folyamatosan beszélgetünk arról, hogy mit és hogyan lenne a legjobb csinálni ebben a helyzetben. Átbeszéltük a versenyzési stratégiát is, és Shane-nel úgy gondoljuk, hogy az országos bajnokság most nem fér bele.

Döntése azért is érdekes, mert Dr. Sós Csaba szövetségi kapitány hosszas magyarázatot vár majd az ob kihagyása miatt. A kapitány úgy fogalmazott, meglepődne, ha nem állna rajthoz az Iron Lady.

Meglepődnék, ha jóslatom ellenére Katinka mégsem állna rajthoz. Ha így történne, akkor mindenképpen egy hosszabb beszélgetésnek kell következnie, ahol az első számú magyar úszónak az eddigieknél komplettebb magyarázatot kell adnia az idei terveiről

A szakmai és magánéleti válságáról is beszélt Hosszú Katinka.

Különleges helyzet az enyém, mert bár válság előfordulhat más ember életében is, de általában csak egy területet szokott érinteni, vagy a magánéletet, vagy a szakmait, egyszerre a kettő elég ritkán fordul elő. Nálam most ez történt, nem volt mibe kapaszkodnom.

Mindenkit megdöbbentett azonban az, hogy az Európa-bajnoksággal kapcsolatos megjegyzése:

Nekem Tokió azért nagy cél! Ráadásul imádok úszni, edzeni! Ugyanakkor itt ez az év, Eb-év, van már tizenhárom Európa-bajnoki aranyam, mi legyen a cél, megszerezni a tizennegyediket? Ez azért, valljuk be, nem jelent olyan erős motivációt.

Kiemelt fotó: Facebook/Hosszú Katinka

Ajánlott videó

Olvasói sztorik