Sport

Kizárták a csarnokból a verekedő kosarast

Stephon Marburynek meggyűlt a baja az ellenfelekkel Kínában, „lakat alá” került.

Rég hallottunk már Stephon Marburyről. A 36 esztendős amerikai irányító 1996-tól kezdve egészen 2010-ig pattogtatott az NBA-ben, azóta pedig Kínában népszerűsíti a sportágat, ahol már a harmadik csapatánál játszik, jelesül a Beijing Ducksnál.

Starbury – ez a beceneve – az elmúlt két hónapot sérülés miatt kiülte, összesen 22 találkozót hagyott ki, szerdán tért vissza a parkettre a Shandong Flaming Bulls elleni meccsen. A harmadik negyed hajrájában járt az összecsapás, amikor Marbury elővette az egyik klasszikus cselét, ám ezúttal nem jött be a mutatvány, ráadásul felugrás közben a vállával eltalálta Sui Ran arcát. Utóbbi csapattársa, Wu Ke nem nézte ezt jó szemmel és egy könyökössel kínálta meg Marburyt, az amerikai pedig erre egy ütéssel válaszolt – Marbury 185, Wu Ke 210 centiméter magas.

A szurkolók is beszálltak, ásványvizes üvegeket dobáltak a pályára és Wu Két nemes egyszerűséggel „leseggfejezték”, majd még jobban felháborodtak, amikor kiderült, hogy Marburyt kizárják a meccsről. Sőt, az amerikait konkrétan a pályáról is kizárták, csak a mérkőzés végi pacsizásra engedték vissza, amikor az ellenfél egyik játékosától ismét kapott egy „szeretetcsomagot”. Csoda, hogy a hazai drukkerek később körbevették a shandongiak buszát?

A meccset egyébként a pekingiek nyerték 99-95-re.

Videó – 1:30-től érdemes figyelni a történéseket:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik