Poszt ITT

Szomszédok, 8456. fejezet, 2017. szeptember 7.

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2017. 09. 08. 20:28

Az Origo nevű hírportál találkozása a legnagyobb magyar teleregénnyel.

1. jelenet

Késő délután van, Lenke néni egy bevásárlószatyorral a kezében érkezik haza. Bár az elsőn laknak, nagyon elfáradt az egész napos munkában, ezért lifttel akar menni. A liftajtó előtt három huszonéves fiatal srác áll.

– Jó napot kívánok! – köszön rájuk Lenke néni.

A fiatalok csak röhögcsélnek, nem mind visel bakancsot, és csak az egyiküknek van kopaszra nyírva a feje, de látszik rajtuk, hogy jobbikosok.

Megérkezik a lift, kinyílik az ajtó. Lenke néni már lépne be, azt várja, hogy a fiatalok előre engedik, de legnagyobb megdöbbenésére félrelökik és úgy szállnak be a liftbe, hogy Lenke néni be se fér.

– No de kérem! – kiállt fel Lenke néni. – Mégis mit képzelnek maguk!

A fiatalok csak röhögnek, a kopasz így szól:

Vidd fel gyalog a bevásárlószatyrodat, te vén szennyvízláda!

Ezen nagyot nevetnek és a liftajtó bezárul. Lenke néni egyik kezével a szívéhez kap, a másikkal a falnak támaszkodik, a szatyor a földre esik.

– Mi történt, Lenke néni? – kiáltja az éppen hazaérkező Vágási Jutka és odarohan hozzá.

*aggodalmas klimpírozás*

2. jelenet

Az erdőben vagyunk. Vészjósló zene kíséretében pásztázza a kamera tájat, látszik, hogy rengeteg fát kivágtak. János és Dénes áll a fatuskók mellett.

– Elloptak mindent… Mikor lesz ebből újra erdő… – sóhajt fel Dénes. – 80 éve vagyok erdész, de ilyen pusztítást még nem láttam. János, mit lehet tenni?

– Mit lehet, mit lehet. Ha jól tudom, neked kellett volna felügyelned ezt a részt – szúrja oda mérgesen János.

– Valóban nekem kellett volna, de én éppen az erdő másik felét jártam. Estére pedig elfáradtam. Nem jutottam el ide – válaszolja hasonlóképpen ingerülten Dénes.

– Ez az egy feladatod lett volna. Nyugdíjas erdész vagy. Egész nap ráérsz. Még egy Nivát is kaptál, hogy ne kelljen gyalogolnod. És ennyit nem lehet rád bízni! – rúg bele egy fatuskóba János.

– Nincs igazad – Dénes hangja kicsit megremeg. – Jól tudod, hogy a migránsok miatt is folyamatosan készenlétben vagyok. Ki tudja, mikor bukkannak fel a Pilisi Parkerdőben és rabolják ki az erdészházat!

János közben arrébb sétált, de most hirtelen visszafordul.

– És azt hiszed, hogy nekem ezzel nem kell foglalkoznom? Tudod, mennyi időbe telt, míg sikerült felhúzatnom a megfelelő kerítést az erdő köré, hogy ne másszanak át rajta a szírek, afgánok, meg ki tudja kik? Nagyon kérlek, ne játszd a mártírt, Dénes!

Dénes mondani akar valamit, de végül csendben marad. János újra a fák maradványai felé fordul, majd így szól:

Na takarodj, ne várd meg, míg kirúglak, vén barom!

*drámai klimpírozás*

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Hungarian director István Szabó at the German Directors Award Metropolis ceremony at the University of Television and Film in Munich, Germany, 09 November 2014. Szabó is receiving an award for his life's work. This is the 4th time the prize, which comes with a 50,000 EUR endowment is awarded. Photo: TOBIAS HASE/dpa
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.