Mobil mobilteszt

Az öt legjobb kínai telefon, amiért érdemes pénzt adni

Kína csak úgy ontja magából az újabbnál újabb telefonokat. Ennek sajnos az a hátulütője, hogy lassan nem lehet eldönteni, melyik a jó vétel és melyik fogja egyből a kukában végezni. Éppen ezért most a RendeljKínait csapata összeszedett öt olyan készüléket, amik nem okoznak csalódást, ráadásul árban is a teljesen korrekt vonalat képviselik.

XIAOMI MI MIX 2S

Az egyik legkedveltebb kínai márka kétségtelenül a Xiaomi, és ez nem is véletlen. Rendszeresen képesek maradandót alkotni, ahogyan ezt a Mi Mix 2s esetében is tették. Az elődjét is imádtuk, de az új modell még azon is túltett. Az anyaghasználat parádés, a hardver természetesen a lehető legbrutálisabb, és a készülék ár tekintetében minden Európában népszerű zászlóshajót megtorpedóz és a tenger fenekére küld. A tesztünkön végig remekelő mobil az eddig készült egyik, ha nem a legjobb Xiaomi telefon.

A kerámia hátlap még mindig gyönyörű, a dupla kamera remek képeket készít, a MIUI pedig máig az egyik legjobb felhasználói felület. Jelenleg európai raktárból, szállítással együtt is csak 164 000 forintba kerül.

SPECIFIKÁCIÓK:

Kijelző: 5,99 col, 1080×2160 pixel
Chipset: Snapdragon 845 SoC
Memória: 6/8 GB RAM
Tárhely: 64/128 GB
Kamera: 12+12 MP
Akku: 3400 mAh
Operációs rendszer: Android 8.1 + MIUI

A Xiaomi nem okoz csalódást – Forrás: Xiaomi

ASUS ZENFONE 5

Az Asus kevésbé ismert a telefonjairól, de ez nem azt jelenti, hogy ne tudnák felvenni a versenyt a konkurenciával. A Zenfone 5 egy középkategóriás készülék, kellemes árazással és a kategóriáját tekintve jó pár pozitív csalódással, kezdve a külsőt, ami a gyártóhoz méltóan gyönyörű lett. A tesztünkben külön kiemeltük a Super IPS + kijelzőt, ami még a drágább modelleket is megszégyeníti.

A Snapdragon 636 SoC-vel felvértezett készülék a mesterséges intelligenciával segít a fotóink szebbé tételében, ami sikerül is neki. A DxOMark szerint képminőségben még a Samsung Galaxy S7 Edge-et is veri, és alig marad el az iPhone 8-tól. 120 000 forint körüli összegért garantált az Asus minőség, de a rendszeres leértékeléseknek hála elcsíphetjük akár 14 000 forinttal olcsóbban is.

SPECIFIKÁCIÓK:

Kijelző: 6,2 col, 1080×2160 pixel, Super IPS+
Chipset: Snapdragon 636 SoC
Memória: 4 GB RAM
Tárhely: 64 GB belső tárhely, bővíthető maximum 2 TB-ig
Kamera: 12+8 MP
Akku: 3300 mAh
Operációs rendszer: Android 8.0 + ZenUI

ASUS ugyan inkább tajvani, mint kínai gyártó, de van helye a listán – Forrás: ASUS

ELEPHONE U PRO

Az Elephone főleg az alsó- és középkategóriában mozgott otthonosan, egészen az idei U Pro modell érkezéséig. A külsőre ízig-vérig csúcskategóriás készülék egy 5,99 colos, hajlított AMOLED kijelzővel rendelkezik, és egy Snapdragon 660-as a lelke, ami bár nem felső kategóriás chipset, mégis megfelelő teljesítményt nyújt. A dupla kamera sem csak dísz a készüléken, egészen jó képeket lehet lőni vele.

Természetesen a legújabb Android, az Oreo sem maradhatott ki, és rendszeresen érkeznek a frissítések is, tehát a gyártó véletlenül sem hagyja magára a készüléket. A tesztünkből az is kiderül, hogy a dobozban nem mindennapi módon találunk egy szilikon tokot és egy kijelző védő fóliát, ami igen szép gesztus a gyártó részéről. Az Elephone U Pro jelenleg 117 000 forintos áron vásárolható meg.

SPECIFIKÁCIÓK:

Kijelző: 5,99 col, 1080×2160 pixel, hajlított AMOLED
Chipset: Snapdragon 660 SoC
Memória: 6 GB RAM
Tárhely: 128 GB belső tárhely
Kamera: 13+13 MP
Akku: 3550 mAh
Operációs rendszer: Android 8.0

A készülék dobozában még meglepetések is vannak – Forrás: Elephone

HUAWEI NOVA 2I

A Huawei már többször bizonyított Európában is, de a fő piacuk akkor is a Távol-Kelet marad, amit mi sem bizonyít jobban, mint a hazai piacukra szánt Nova 2i. Tesztünkben a Mate 10 Pro-hoz hasonlított telefon tökéletesen hozza, amit vállal, és a Nova szériához méltó fotós képességekkel bír. A Kirin 659-es lapkakészlettel rendelkező telefon előlapja szinte teljesen megegyezik a Mate 10 Pro-éval.

Az egyedüli különbséget a dupla előlapi kamera jelenti, ami a szelfikirályoknak kedvez. Természetesen a hátoldalon is két optika csücsül, amik meglepően jó felvételeket készítenek. Szoftveresen is hozza az elvárhatót, az EMUI-val felvértezett Android 8.0 a dobozból kivéve azonnal jelezte, hogy elérhető egy frissítés. A Huawei Nova 2i mostani árfolyamon akár 59 600 forintért is beszerezhető.

SPECIFIKÁCIÓK:

Kijelző: 5,9 col, 1080×2160 pixel, IPS
Chipset: Kirin 659 SoC
Memória: 4 GB RAM
Tárhely: 64 GB belső tárhely, bővíthető 128 GB-ig
Kamera: 16+2 Megapixeles kamera
Akku: 3340 mAh
Operációs rendszer: Android 8.0 + EMUI

A Huaweinek vannak szuper csúcskategóriás készülékei, ennek viszont már az ára is igen korrekt – Forrás: Huawei

UMIDIGI A1 PRO

Vannak azok, akik minden évben megveszik az új csúcskategóriás kedvencüket és vannak, akiknek a kisebb teljesítmény is elég, és elindulnak az alacsonyabb árfekvésű régiók felé. Nos, az Umidigi A1 Pro-nál lejjebb már nem nagyon akad – használható – okostelefon, de pozitívan csalódtunk benne a tesztünk során. Az alsókategóriás Mediatek chipsettel ellátott telefon a saját szintjén meglepően jól teljesít.

A telefon külseje fém és üveg, az összeszerelési minőség szinte tökéletes, ami ebben az árszegmensben elég nagy szó. A „gyengécske” hardver ellenére a mindennapi használatban semmi probléma nincs a készülékkel, sőt még akár komolyabb játékokat is tudunk rajta futtatni, ha ahhoz van kedvünk. A megdöbbenések sora nem ért véget, hiszen a telefon USB Type-C csatlakozót kapott és továbbra is ott figyel rajta egy 3,5 mm-es jack aljzat. Jelenleg a készülékért mindössze 31 000 forintot kérnek, ami a tudását és a minőségét tekintve nagyon jó ajánlat.

SPECIFIKÁCIÓK:

Kijelző: 5,5 col, 720×1440 pixel
Chipset: MTK6739 SoC
Memória: 3 GB RAM
Tárhely: 16 GB belső tárhely, bővíthető 128 GB-ig
Kamera: 13+5 Megapixeles kamera
Akku: 3150 mAh
Operációs rendszer: Android 8.1

Nem erőmű, de árbajnok! – Forrás: Umidigi

Rendelj kínait!

Ha érdekelnek a kínai termékek, és első kézből szeretnél értesülni az új tesztekről, ajánljuk a RendeljKínait oldalát!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik