Média

Változások az Echo TV-nél

Az Echo TV stúdiója
Az Echo TV stúdiója

A 24.hu több forrásból származó értesülése szerint távozott nemrégiben László Zsolt, a Mészáros Lőrinc érdekeltségében lévő Echo TV kreatív producere. Ő a volt felcsúti polgármester tévéje előtt számos nagy TV2-s produkciónak, például a Nagy Duettnek volt a vezető operatőre. Azzal kapcsolatban különböző magyarázatokat hallottunk, hogy mi vezethetett László Zsolt távozásához. Többször is megpróbáltuk felhívni az érintettet, de nem vette fel a telefonját, így egyelőre arról sincs hivatalos információ, merre folytatja karrierjét. Mindenesetre László Zsolt utódját meglehetősen gyorsan megtalálta az Echo Televízió Zombori Róbert személyében. Zombori egyébként a TV2-nél, illetve korábban a Digi Sportnál volt rendező.

Dr. Egyediné dr. Páricsi Orsolya a Duna TV vendégeként Mészáros Lőrinc feleségének oldalán 2016 decemberében
Dr. Egyediné dr. Páricsi Orsolya a Duna TV vendégeként Mészáros Lőrinc feleségének oldalán 2016 decemberében

Változás volt az Echo TV-t működtető Echo Hungária TV Zrt. igazgatóságában is. A még áprilisban távozó Csík ZoltánMészáros Lőrinc „katonája” helyére (aki ma már a Veszprémi kézilabda csapat vezérigazgatója) a tévé igazgatóságába dr. Egyediné dr. Páricsi Orsolyát nevezték ki. Önálló aláírási jogkört azonban nem kapott, tehát csak Farkas Boglárka vezérigazgatóval együttesen írhat alá a cég nevében. Az új igazgatósági tag Mészáros más cégeiben, például a Mediaworks Hungary lapkiadót tulajdonló Opus Global Nyrt.-ben is fontos szerepet tölt be, egészen pontosan ott is igazgatósági tag tavaly óta. Ezenkívül a szintén Mészáros érdekeltségű Appeninn Vagyonkezelő Holdingban is igazgatósági lett idén április 20-án. Korábban egyébként együtt szerepelt Mészárosnéval a Duna Tv-n és az M1-n.

Érdekesség, hogy Mészáros Lőrinc tévétársaságának igazgatóságában jelenleg csupán nők ülnek, önálló aláírási jogosultsága pedig csak a volt felcsúti polgármester feleségének, Mészárosné Kelemen Beatrix Csillának van. Rajta kívül a többi tag,

  • Farkas Boglárka (a HírTV egykori hírolvasója),
  • a tavaly kinevezett Bálint Istvánné, Bicske Fidesz-KDNP-s alpolgármestere
  • továbbá Dr. Egyediné Dr. Páricsi Orsolya,
  • valamint a Mészáros Lőrinc sajtósaként is ismert Siklósiné Zsohár Melinda Tünde

csak más igazgatósági taggal közösen írhat alá dokumentumokat a cég nevében.

Az Echo TV szekere egyébként nagyon jól ment tavaly, amikor Orbán Viktor barátjához került a tévé. Árbevétele 4,15 milliárd forintra nőtt a megelőző évi 893 millió forintról. A cég hirtelen nyereséges lett: 1,2 milliárd forint profitjuk maradt adózás után, pedig 2016-ban még közel 87 millió forint mínuszuk volt.

Balatonfüred, 2018. május 12. Résztvevők a Balatoni Évadnyitó T-Systems Nagydíj vitorlásverseny rajtja előtt Balatonfüred közelében 2018. május 12-én. MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Engedély nélkül szól a Rádió 1 a Balatonnál, a Médiatanács mégse cselekszik
A Médiatanács nem siet elnémíttatni az érvényes hatósági szerződés nélkül jelenleg is sugárzó Rádió 1 műsorát Tihanyból, pedig másodfokú döntés van róla, hogy jogszerűen nem hosszabbította meg az engedélyt.
Sárrét FM
Durván beszólt a Médiatanácsnak egy rádiós, akinek elnémítják a rádióját
Napjai vannak hátra a püspökladányi rádiónak, melynek műsorvezetője kifejtette, egy batyú f*szt érdemelne a Médiatanács. Néhány püspökladányi szerint a frekvencia a mostaninál erősebb fideszesnél landolhat.

Kiemelt kép: Az Echo TV stúdiója

Ajánlott videó

Olvasói sztorik