Belföld

Tévében NEM verte nagy dobra Mészáros Lőrincné, hogy 20 milliót adakoztak

Nagyon jól megy Mészáros Lőrinc cégeinek a közbeszerzések miatt, így nem akkora gond, ha pár millát adakoznak szegény gyerekeknek. Szerények, ezért csak a tévében beszélnek erről.

Parádés interjút adott a Duna TV-nek a nagylelkű Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla, a felcsúti polgármester és gázszerelőből lett milliárdos, Mészáros Lőrinc felesége. A téma az volt, hogy 20 millió forintot adományozott a férje két cége a közmédia “Jónak lenni jó!” fedőnevű akciójához.

Hogy honnan tellett a nagylelkű adományra? Ötletünk sincs, de eközben 225 milliárd forintnyi közbeszerzés nyertek el (amit a Mészároshoz kötődő cégek sokszor ugyan konzorciumban nyertek el).

Miért adakoztak? – ez a kérdés is felmerült. Hát mert reformátusok, és a pénz a Református Szeretetszolgálatnak megy. A másik ok, hogy a pénz a Bethesda Gyerekkórháznak juthat, amiből azt fejlesztik, hogy az anyák szülés után a gyerekeikkel maradhassanak, ami Mészárosnének anno nem adatott meg.

A Vastagbőr blog szerint két videó is készült a nagylelkű Mészárosnéről, ahol megszólal Egyedné dr. Páricsi Orsolya, Mészáros Lőrinc egyik cégének jogi képviselője is. A Mészáros Alapítványról is szó van, ami a váli-völgyi tehetségeket támogatja, mivel Mészárosék nem felejtették el, hogy ők is voltak szegények. A végére a legerősebb mondat, aztán a videó hosszabb verziója látható:

Ilyenek a mi életünkben elég sűrűn előfordulnak, nem szoktuk nagydobra verni, mert azt hiszem, nem ez a lényege, hogy most erről mindenki tudjon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik