Média

Vezetőt váltott a Klasszik Rádió

Klasszik Rádió
Klasszik Rádió

Új főszerkesztője és zenei szerkesztője van júniustól a fővárosi 92,1 MHz-en fogható, tavaly tulajdonost is váltott Klasszik Rádiónak.

Az új főszerkesztő Lakatos Péter lett, a zenei szerkesztő Tóth Endre, derül ki a rádió honlapján publikált közleményből. Lakatos Péter Szatmári Róbertet váltja, aki a rádió 2009-es indulása utáni második évében vette át a tartalom vezetését. Főszerkesztői pozíciója alatt a Klasszik Rádió 92.1 a hazai rádiós piac és a klasszikus zenei élet stabil és fontos szereplőjévé vált, áll a távozó vezetőt méltató közleményben.

Az új főszerkesztő, Lakatos Péter kapcsán azt írják, karrierje vidéki televíziónál indult, Nagykanizsán szerkesztői, majd műsorvezetői pozícióban. Dolgozott kulturális újságíróként, elsősorban filmes magazinoknak. 2004-től rádiózik, kereskedelmi és talk-rádióban is dolgozott. A Klasszik Rádió 92.1-nél 2011 óta dolgozik szerkesztő-műsorvezetőként, 2016 óta vezető szerkesztőként és a Nyitány című reggeli műsor műsorvezetőjeként. A hallgatók Rímer Péter néven ismerik.

Tesztsugárzás a 103,3 MHz-en. Fotó: Szalay Dániel, 24.hu
Nevet vált és már indul is az új országos kormányközeli rádió
A Class FM hiába megy újra bíróságra: jön a kormányközeli cég Retro Rádiója és a Magyar FM.

Az új zenei szerkesztő, Tóth Endre zenetörténész, 2010-ben szerezte diplomáját a Zeneakadémián, majd az intézmény Doktori Iskolájának ösztöndíjas hallgatójaként a táncházmozgalommal foglalkozott. Mindennapjait azonban nem a tudományos kutatás, hanem a zenei ismeretterjesztés iránt érzett elkötelezettsége határozza meg, így gyakran lehet vele találkozni Budapest legfontosabb hangversenytermeiben műsorvezetőként, muzsikusokkal folytatott beszélgetések moderátoraként, továbbá rendszeresen kérik fel őt ismeretterjesztő előadások tartására is nemcsak hazai, hanem nemzetközi viszonylatban is kap felkéréseket, legutóbb Írországban és Hollandiában vendégszerepelt.

Tóth a Klasszik Rádió megalapításának évében még egyetemistaként vett részt szerkesztői munkákban, majd néhány év kihagyás után most csatlakozott ismét a csapathoz, ezúttal zenei szerkesztőként.

Barátok Közt
Távozik a Barátok közt producere
Radnai György húsz éven át felelt a sorozatért, emellett az elmúlt években az UFA Magyarország műsorgyártót vezette. Ellentmondásos, miért távozik. Az utódja a Vígszínháztól érkezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik