Média
rádió keverőpult

Új kézben a Klasszik Rádió

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2017. 08. 01. 11:17

Korábban a témában:

Új többségi tulajdonosa van a Klasszik Rádió 92.1-nek, pontosabban a rádiót működtető Aeriel Rádió Műsorszóró Kft.-nek. Az új tulajdonos a finn Futuvision Media OY.

Klasszik Rádió 92.1
A Klasszik Rádió 92.1-t működtető cég veszteséggel zárta a tavalyi évet

Szondy Réka, a rádió szóvivője közölte: a tulajdonosi szerkezet átalakulása a Klasszik Rádió 92.1 működésében nem hoz változásokat, az Aeriel Rádió Műsorszóró Kft. ügyvezetője továbbra is Nagy Tamás lesz, és a rádió műsorstruktúrájában sem várhatóak átalakítások, “a rádió a jövőben is Mozarttól a filmzenékig szórakoztató, élményt nyújtó, értéket adó és befogadható zenékkel várja hallgatóit egész nap”.

Az új tulajdonossal 2010 óta volt már együttműködés

A szóvivő megemlítette: a Klasszik Rádió és az új tulajdonos kapcsolata már hétéves előzményre tekint vissza, hiszen a Budapesten és 60 km-es körzetében fogható, a barokktól a 21. század elejéig terjedő időszak klasszikus zenei tételeit sugárzó kereskedelmi médium 2010 december közepén indította el ázsiai, ezen belül hangsúlyosan kínai  tartalmú délutáni műsorsávját. A műsorkészítésben sikeres együttműködés után döntöttek úgy a felek idén júniusban, hogy még szorosabb formában folytatják a közös munkát, ezután vásárolt a finn Futuvison Media OY többségi üzletrészt az Aeriel Rádió Műsorszóró Kft. eddigi 100 százalékos tulajdonosától, a MetroMedia Kft.-től.

Heinrich Pecina
A Népszabadság bezárójához köthető cég megvette a Russmedia lapjait
Ezzel a teljes magyar megyei napilappiac, azaz mind a 18 megyei lap a Fideszhez közeli üzleti körök tulajdonába kerül.

A Klasszik Rádiónak Budapesten 52 ezer hallgatója van a Kantar Hoffmann–Mediameter legutóbbi rádióhallgatottsági kutatása alapján. Az Inspira Media Research viszont jóval kisebb, 26 ezres közönségtábort mutatott ki a Klassziknak Budapesten.

A rádiót működtető Aeriel Rádió Műsorszóró Kft. a 2016-ra vonatkozó pénzügyi beszámolója alapján a legutóbbi üzleti évet 42,7 millió forint nettó értékesítési árbevétel mellett 5,7 millió forint veszteséggel zárta adózás után. A társaság osztalékot nem tudott fizetni.

vintage radio
Népszerűbb lett a rádiózás
Országosan 200 ezerrel nőtt a rádióhallgatók száma. A magyarok 67 százaléka naponta rádiózik, 92 százalékuk pedig legalább hetente egyszer. Ez is kiderül a Kantar Hoffmann–Mediameter legutóbbi rádiós kutatásából.

(Korrekció: a hír eredeti változatában tévesen azt írtuk, hogy a kft. nyereséges volt, de valójában 5,7 millió forint mínusszal zártak.)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Hungary's Bence Banhidi (C) vies with Denmark's Rasmus Lauge Schmidt (2ndL) during the IHF Men's World Championship 2019 Group II handball match between Denmark and Hungary at the Jyske Bank Boxen arena in Herning on January 19, 2019. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.