Média

Távozik Mészáros Lőrinc médiacégétől Kázmér Judit

Kázmér Judit, a távozó vezető
Kázmér Judit, a távozó vezető

A 24.hu értesülése szerint távozik Kázmér Judit, a Mészáros Lőrinc volt felcsúti polgármester tulajdonában lévő Mediaworks Hungary Zrt. pr és marketing igazgatója, a megyei lapokat kiadó Pannon Lapok Társasága (PLT) volt ügyvezetője.

A távozásról a Mediaworks egyelőre nem értesítette a sajtót, sőt Kázmér neve még most is szerepel a Nemzeti Sport, a Világgazdaság, a Menedzser Magazin, a Fejér Megyei Hírlap, a veszprémi Napló, illetve mintegy 200 médiatermék jogaival rendelkező vállalat honlapján a vezetőség tagjait felsoroló oldalon. Ennek ellenére Kázmér távozása biztosra vehető, egyrészt mivel információink szerint a munkatársak között belső üzenetben búcsúztatták, másrészt a Facebookon Kázmér nyilvános posztban is közzétette a változást, kommentár nélkül. Kázmér Judit munkaviszonya a poszt alapján május 28-án, tegnap ért véget a médiavállalatnál.

Belső forrásból mi úgy értesültünk, hogy Kázmért tegnap berendelték Budapestre, itt szembesült vele, hogy nem tartanak igényt a munkájára, majd arra kérték, adja le a vállalati autót. A leköszönő igazgatósági tagot valószínűleg váratlanul érhette a fejlemény, mivel forrásaink szerint délutánra még hivatalos programja volt.

Kedden reggel telefonon utolértük Kázmér Juditot, aki tőlünk értesült arról, hogy a Facebook posztját nyilvánosan osztotta meg, azt mondta, ezt meg fogja változtatni. Távozása okát és körülményeit illetően nem kívánt nyilatkozni.

(Küldünk kérdést az ügyben a Mediaworks kiadónak is, hogy a távozás körülményeiről és az utódlásról érdeklődjünk, ha válaszolnak, arról később még beszámolunk.)

Frissítünk: Madarász János lehet az utód

Az mfor.hu is foglalkozik a témával. Azt írják, információik szerint Madarász János lesz Kázmér Judit utódja. Róla az érdemes tudni, hogy 2015 novemberében érkezett a Mediaworkshöz, ahol az akkor távozó Hanák Tamást váltotta, és lett a napilap üzletág vezetője. Miután Mészáros Lőrinc cége tulajdonos lett 2016 végén, illetve azt megelőzően sor került a Népszabadság bezárására, előbb úgy tűnt, Madarász is távozik a cégtől, ám végül mégis maradt, igaz, nem korábbi pozíciójában. Madarász János a Mediaworks előtt Habony Árpád Modern Media Groupjánál dolgozott kereskedelmi igazgatóként.

Kázmér Judit 1995-től volt a Pannon Lapok Társasága munkatársa, melyet 2016 áprilisáig a távozni kényszerülő Szabó Miklóssal közösen, majd ezt követően egyedül vezetett. A PLT részéről ügyvezetőként Kázmér Judit vezényelte végig azt a 2016-ban lezajlott fúziót, amelynek során a PLT-t megvásárolta a Mediaworks, mely ezáltal meghatározó szereplővé, a megyei lapok többségének is tulajdonosává vált. A fúziót követően Kázmér 2017 novemberétől a PLT-t megvásárló, majd beolvasztó Mediaworksnél pr és marketing igazgatói posztot kapott. Úgy tudjuk, korábban még azzal kecsegtették, hogy a PLT-Mediaworks fúzió után hozzá kerülhet a megyei lapok felügyelete, ám ez végül nem így történt.

Kázmér Judit PLT-s ügyvezetése alatt történt, hogy a PLT-hez tartozó Fejér Megyei Hírlapban 2016 karácsonyán néhány mondatos megtoldással jelent meg interjú Orbán Viktor miniszterelnökkel. A cég ezután Kázmér kezdeményezésére vizsgálóbizottságot hozott létre, hogy kiderítse, mi történhetett, majd nem sokkal később öt újságírót, illetve szerkesztőt elbocsátottak. Ám a bíróság idén május elején – egyelőre első fokon – megállapította, hogy közülük kettőt, Klecska Ernőt és Hajnal Csillát törvénytelenül bocsátottak el, így részükre kártérítést kell fizetnie a cégnek, valamint rendezniük kell elmaradt bérüket is. (A bírósági tárgyalás idején kiderült az is, hogy a Pannon Lapok Társasága nem gondoskodott a megfelelő számítógépes biztonságról, hiszen a felhasználók ismerték egymás jelszavait, és azokat nem változtatták meg, így akár például egykori munkatársaknak is szabad bejárása lehetett a rendszerbe. Kiderült az is, hogy nem megfelelően szabályozottak voltak egyes munkaügyi folyamatok, valamint a bérkartonok hitelessége is megkérdőjeleződött.) Emellett a cégvezetés rendőrségi feljelentést is tett ismeretlen személy ellen, az ügyet egészen idén áprilisig vizsgálta a rendőrség, mely hazugságvizsgálót is bevetett, és végül egy harmadik személyt gyanúsított meg, de úgy tudjuk, az illető vitatja a terhére rótt cselekményeket.

Pert bukott Mészáros Lőrinc cége az Orbán-interjú kapcsán
A felcsúti oligarcha által bekebelezett Mediaworks törvénytelenül bocsátott el szerkesztőket a Fejér Megyei Hírlaptól, állapította meg a bíróság csütörtökön.
Médiapiac
Újra gazdát cserél a Médiapiac
A szaklap tavaly januárban került az Observer Médiafigyelőhöz, de a cég most eladta az újságot az eddigi ügyvezetőnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik