Média

Főszerkesztőcsere Mészáros Lőrinc napilapjánál

Mediaworks. Fotó: Szalay Dániel
Mediaworks. Fotó: Szalay Dániel

Új főszerkesztőt nevezett ki a Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos tulajdonában lévő Mediaworks a Fejér Megyei Hírlap (FMH) élére, értesült a 24.hu. A tavalyi negyedik negyedévben 25 ezer példányban értékesített megyei lapnál Nagy Zoltán Péter váltja Pósa Árpád eddigi főszerkesztőt.

A változással kapcsolatos értesülést erősíti, hogy bár a Mediaworks vállalati honlapján még Pósa nevét szerepeltetik a lap főszerkesztőjeként, a feol.hu (a Fejér Megyei Hírlaphoz kapcsolódó online tartalomszolgáltatás oldalán), valamint a lap mai nyomtatott változatában is már Nagy Zoltán Péter neve szerepel.

A megyei lap új főszerkesztője, Nagy Zoltán Péter korábban a fideszes székesfehérvári városvezetés ingyenes hetilapjának, a Fehérvár Médiacentrumhoz tartozó FehérVár című újságnak volt a főszerkesztője, valamint az ugyanehhez a médiacéghez tartozó Fehérvár TV-nek dolgozott. Ezenkívül forrásaink szerint a nagy tiltakozás miatt végül meghiúsult Hóman-szobrot Székesfehérváron felállítani szándékozó Hóman Bálint Kulturális Alapítványhoz is köze volt.

A leköszönő főszerkesztő, Pósa Árpád kevesebb mint egy évet töltött Mészáros lapjának élén: 2017 augusztusában nevezték ki, amikor több megyei napilapnál is csere volt a vezetésben. Pósa egyébként a Playboy magyarországi indulását követően több éven át a lap főszerkesztője volt, e pozícióját 2004-ig töltötte be.

A több mint 200 médiatermék jogaival rendelkező Mediaworks kiadóvállalatot 2016-ban vásárolta meg Orbán Viktor közeli barátja. Akkor a Fejér Megyei Hírlap értékesített példányszáma 28 ezer körül volt. Egy ideje már hallani lehetett, hogy újabb főszerkesztőváltás várható a Fejér Megyei Hírlapnál, ez a pletyka vált megalapozottá.

Keressük a főszerkesztőváltás okát firtató kérdéssel a Mediaworks sajtóosztályát, ha válaszolnak, arról cikkünk frissítésével beszámolunk.

Pert bukott Mészáros Lőrinc cége az Orbán-interjú kapcsán
A felcsúti oligarcha által bekebelezett Mediaworks törvénytelenül bocsátott el szerkesztőket a Fejér Megyei Hírlaptól, állapította meg a bíróság csütörtökön.

Kiemelt kép: A Mediaworks budapesti székháza, az egykori Népszabadság-épületben Budapesten, a Bécsi úton. Fotó: Szalay Dániel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik