Média

Újra gazdát cserél a Médiapiac

Médiapiac
Médiapiac

Tulajdonost váltott a Médiapiac Kft., a Médiapiac szakújság és a mediapiac.com honlap tulajdonosa – jelentette be a kiadó a honlapján hétfőn este.

A kiadót tavaly januárban Szakács László Grabowski Digital Kft.-jétől megvásárló Observer Budapest Médiafigyelő Kft. tulajdonosai és vezetője a friss bejelentés alapján megállapodott, hogy a Médiapiac Kft.-t az ügyvezető, Göbölyösné Mátrahegyi Anna megvásárolja az Observertől.

A tájékoztatás alapján a megváltozott tulajdonosi struktúrában is a lehető legszélesebb médiapiaci platformot hozzák létre, amely minden aktuális hírről, hazai és nemzetközi trendről beszámol, műfajra, értékekre, méretre tekintet nélkül.

Közleményükben kitérnek arra is, hogy a Médiapiac nemcsak a médiapiaccal, hanem a médiával, a kommunikációval és a marketinggel is foglalkozik.

Céljaink változatlanok: a sikeres konferenciáink bővítése, a kéthavi lapból havi lap készítése, s a minél meghatározóbb szerep a médiapiaccal kapcsolatos jogi, üzleti és közéleti vitákban, döntésekben

– írják.

A Médiapiac Kft. irányításában egyébként változás nem lesz, azt ugyanis már eddig is az új tulajdonos, Göbölyösné Mátrahegyi Anna irányította az Observer tulajdonlása idején is. Nem változik a szerkesztőségi stáb, így a tavaly szeptemberben kinevezett főszerkesztő, M. László Ferenc is változatlanul elkészíti a lapot, hangsúlyozzák.

Legutóbb szombaton történt nagyobb tulajdonosváltás a magyar médiapiacon: akkor Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja beszállt az Azonnali.hu-t működtető cégbe társtulajdonosként. Ungár ezzel háromszoros médiatulajdonossá vált, hiszen nevéhez fűződik a Reflektor Blog, de Schmidt Mária – Ungár édesanyja – mellett ő is tulajdonos a Figyelő hetilapot kiadó cégben. Ungár korábban a Magyar Nemzetet is megvette volna, de Simicska Lajos olyan árat mondott neki, hogy az ügylet meghiúsult.

Frissítünk!

Néhány nappal cikkünk után a kormányközeli Magyar Idők megírta, hogy az Observer Budapest Médiafigyelő Kft. (azaz a Médiapiac Kft. volt tulajdonosa) a Nézőpont csoporthoz kerül. A Nézőpont egy kormányközeli vállalkozás, emellett az MTVA legnagyobb beszállítóinak egyike.

observer
Felvásárolta a Nézőpont az Observert, az ország legnagyobb médiafigyelőjét
A Nézőpont Csoport lett az Observer Budapest Médiafigyelő tulajdonosa. A felvásárolt cég volt mostanáig a Médiapiac újságnak is a tulajdonosa, de a szaklap végül nem kerül a kormányközeli céghez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik