Média
Médiapiac

Újra gazdát cserél a Médiapiac

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2018. 05. 28. 19:06

Tulajdonost váltott a Médiapiac Kft., a Médiapiac szakújság és a mediapiac.com honlap tulajdonosa – jelentette be a kiadó a honlapján hétfőn este.

A kiadót tavaly januárban Szakács László Grabowski Digital Kft.-jétől megvásárló Observer Budapest Médiafigyelő Kft. tulajdonosai és vezetője a friss bejelentés alapján megállapodott, hogy a Médiapiac Kft.-t az ügyvezető, Göbölyösné Mátrahegyi Anna megvásárolja az Observertől.

A tájékoztatás alapján a megváltozott tulajdonosi struktúrában is a lehető legszélesebb médiapiaci platformot hozzák létre, amely minden aktuális hírről, hazai és nemzetközi trendről beszámol, műfajra, értékekre, méretre tekintet nélkül.

Közleményükben kitérnek arra is, hogy a Médiapiac nemcsak a médiapiaccal, hanem a médiával, a kommunikációval és a marketinggel is foglalkozik.

Céljaink változatlanok: a sikeres konferenciáink bővítése, a kéthavi lapból havi lap készítése, s a minél meghatározóbb szerep a médiapiaccal kapcsolatos jogi, üzleti és közéleti vitákban, döntésekben

– írják.

A Médiapiac Kft. irányításában egyébként változás nem lesz, azt ugyanis már eddig is az új tulajdonos, Göbölyösné Mátrahegyi Anna irányította az Observer tulajdonlása idején is. Nem változik a szerkesztőségi stáb, így a tavaly szeptemberben kinevezett főszerkesztő, M. László Ferenc is változatlanul elkészíti a lapot, hangsúlyozzák.

Legutóbb szombaton történt nagyobb tulajdonosváltás a magyar médiapiacon: akkor Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja beszállt az Azonnali.hu-t működtető cégbe társtulajdonosként. Ungár ezzel háromszoros médiatulajdonossá vált, hiszen nevéhez fűződik a Reflektor Blog, de Schmidt Mária – Ungár édesanyja – mellett ő is tulajdonos a Figyelő hetilapot kiadó cégben. Ungár korábban a Magyar Nemzetet is megvette volna, de Simicska Lajos olyan árat mondott neki, hogy az ügylet meghiúsult.

Frissítünk!

Néhány nappal cikkünk után a kormányközeli Magyar Idők megírta, hogy az Observer Budapest Médiafigyelő Kft. (azaz a Médiapiac Kft. volt tulajdonosa) a Nézőpont csoporthoz kerül. A Nézőpont egy kormányközeli vállalkozás, emellett az MTVA legnagyobb beszállítóinak egyike.

observer
Felvásárolta a Nézőpont az Observert, az ország legnagyobb médiafigyelőjét
A Nézőpont Csoport lett az Observer Budapest Médiafigyelő tulajdonosa. A felvásárolt cég volt mostanáig a Médiapiac újságnak is a tulajdonosa, de a szaklap végül nem kerül a kormányközeli céghez.
Szalay Dániel korábbi cikkei
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Vladimir Putin, President of Russia, during the opening session of the Paris Peace Forum, an event that is a part of the commemoration ceremonies to mark the centenary of the 1918 Armistice, at the Villette Conference Hall in Paris
The Paris Peace Forum was created to
bring together all actors of global
governance to strengthen multilateralism
and international cooperation. 
On Sunday, November 11, 2018, in Paris, France. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.