Média
Andy Vajna (középen), Habony Árpád (balra) és Havasi Bertalan (jobbra) társaságában

Andy Vajna felvásárolta a Siriust

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2018. 05. 15. 12:02

Korábban a témában:

Tulajdonost váltott áprilisban a Kiskunmajsán az FM 88,2 MHz-en és a Kiskunfélegyházán az FM 91,1 MHz-es frekvencián sugárzó Sirius Rádiót működtető Félegyházi Hírlap Kft. A médiavállalkozás Andy Vajna filmügyi kormánybiztos és kaszinótulajdonos rádiós hálózatának, a Radio Plus Kft.-nek a tulajdonába került. A változásra 5 nappal az országgyűlési választásokat megelőzően, április 3-án került sor, de cégbíróság csak április 27-én jegyezte be, és a Médiatanács a mai ülésén vette tudomásul a felvásárlást.

A fejlemény annyiban nem meglepő, hogy a két rádiós frekvencián idén február óta már a Rádió 1 műsora szólt. Ez az a rádió, ahol már azelőtt reklámozták a Vajna hálózatával való összekapcsolódást, hogy azt a Médiatanács a Médiatörvény alapján engedélyezhette volna, illetve a szükséges hatósági szerződést módosíthatták volna. Ez arra engedett következtetni, hogy a kormánybiztos már napokkal előbb tudhatta, hogyan dönt majd a grémium, mint hogy a tanács egyáltalán naprendjére tűzhette volna a kérdést és ott erről a testület tagjai szavazhattak volna. A hálózatba kapcsolódás ellenére tulajdonosváltásra, cégszintű összefonódásra azonban akkor hivatalosan még nem került sor.

Andy Vajna kormánybiztos a tulajdonosa a hamarosan 15 tévécsatornát működtető TV2 Média Csoportnak, továbbá a Bors című bulvárnapilapnak, a Délmagyarország és a Kisalföld című regionális újságok kiadójának, a Lapcom Zrt.-nek, ezenkívül immáron bőven 30-at is meghaladja azon rádiófrekvenciák száma, ahol a tulajdonában lévő Rádió 1 hálózat műsorai foghatók. A kormánybiztos közvetlen közelében található ezenkívül a Retro Rádió is. A kormánybiztos tulajdonos továbbá az IKO műsorgyártó cégben, mely a TV2-n kívül hamarosan az ATV-nek is gyárt műsorokat. A Médiatanács és a GVH ugyanakkor egyelőre nem azonosított túlzott médiapiaci erőfölényt Vajnával kapcsolatban.

A most felvásárolt Félegyházi Hírlap Kft. egyébként székhelyet és ügyvezetőt is váltott. A vállalat beköltözött a budapesti Buda Centerbe a Hegyalja útra, ugyanarra az emeletre, ahol a Retro Rádió és a Rádio 1 budapesti stúdiója is van. Az új ügyvezető Máté Csaba lett.

A kft.-nek mostanáig Bakos Lajos, Drávuczné Mátrai Andrea, Galambos Sándor és Bakos Andrea volt a tulajdonosa. Az ügyvezető Bakos Lajos volt a mostani váltást megelőzően.

Kiemelt kép: Andy Vajna (középen) Habony Árpád (balra) és Havasi Bertalan miniszterelnöki szóvivő (jobbra) társaságában. Fotó: MTI

Szalay Dániel korábbi cikkei
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.