Média
Andy Vajna (középen), Habony Árpád (balra) és Havasi Bertalan (jobbra) társaságában

Andy Vajna felvásárolta a Siriust

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2018. 05. 15. 12:02

Korábban a témában:

Tulajdonost váltott áprilisban a Kiskunmajsán az FM 88,2 MHz-en és a Kiskunfélegyházán az FM 91,1 MHz-es frekvencián sugárzó Sirius Rádiót működtető Félegyházi Hírlap Kft. A médiavállalkozás Andy Vajna filmügyi kormánybiztos és kaszinótulajdonos rádiós hálózatának, a Radio Plus Kft.-nek a tulajdonába került. A változásra 5 nappal az országgyűlési választásokat megelőzően, április 3-án került sor, de cégbíróság csak április 27-én jegyezte be, és a Médiatanács a mai ülésén vette tudomásul a felvásárlást.

A fejlemény annyiban nem meglepő, hogy a két rádiós frekvencián idén február óta már a Rádió 1 műsora szólt. Ez az a rádió, ahol már azelőtt reklámozták a Vajna hálózatával való összekapcsolódást, hogy azt a Médiatanács a Médiatörvény alapján engedélyezhette volna, illetve a szükséges hatósági szerződést módosíthatták volna. Ez arra engedett következtetni, hogy a kormánybiztos már napokkal előbb tudhatta, hogyan dönt majd a grémium, mint hogy a tanács egyáltalán naprendjére tűzhette volna a kérdést és ott erről a testület tagjai szavazhattak volna. A hálózatba kapcsolódás ellenére tulajdonosváltásra, cégszintű összefonódásra azonban akkor hivatalosan még nem került sor.

Andy Vajna kormánybiztos a tulajdonosa a hamarosan 15 tévécsatornát működtető TV2 Média Csoportnak, továbbá a Bors című bulvárnapilapnak, a Délmagyarország és a Kisalföld című regionális újságok kiadójának, a Lapcom Zrt.-nek, ezenkívül immáron bőven 30-at is meghaladja azon rádiófrekvenciák száma, ahol a tulajdonában lévő Rádió 1 hálózat műsorai foghatók. A kormánybiztos közvetlen közelében található ezenkívül a Retro Rádió is. A kormánybiztos tulajdonos továbbá az IKO műsorgyártó cégben, mely a TV2-n kívül hamarosan az ATV-nek is gyárt műsorokat. A Médiatanács és a GVH ugyanakkor egyelőre nem azonosított túlzott médiapiaci erőfölényt Vajnával kapcsolatban.

A most felvásárolt Félegyházi Hírlap Kft. egyébként székhelyet és ügyvezetőt is váltott. A vállalat beköltözött a budapesti Buda Centerbe a Hegyalja útra, ugyanarra az emeletre, ahol a Retro Rádió és a Rádio 1 budapesti stúdiója is van. Az új ügyvezető Máté Csaba lett.

A kft.-nek mostanáig Bakos Lajos, Drávuczné Mátrai Andrea, Galambos Sándor és Bakos Andrea volt a tulajdonosa. Az ügyvezető Bakos Lajos volt a mostani váltást megelőzően.

Kiemelt kép: Andy Vajna (középen) Habony Árpád (balra) és Havasi Bertalan miniszterelnöki szóvivő (jobbra) társaságában. Fotó: MTI

Szalay Dániel korábbi cikkei
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Life vests are pictured at the Aquarius rescue vessel, chartered by French NGO SOS-Mediterranee and Doctors Without Borders (MSF) as it sails to the SAR (Search and Rescue) area on June 22, 2018 in open sea between Algeria and Tunisia. (Photo by PAU BARRENA / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.