Média

Három új budapesti rádió indulhat

Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf
Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf

Három új fővárosi rádiós frekvencia meghirdetését is tervezi a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa, értesült a 24.hu.

A Médiatanács a mai, keddi ülésén felkérte a hatóságot, hogy dolgozza ki az alábbi rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek frekvenciatervét:

  • Budapest FM 99,5 MHz (az egykori Pannon Rádió frekvenciája, amit manapság az Andy Vajna kormánybiztoshoz szorosan köthető a Rádió Q megvásárlásából lett Retro Rádió használ)
  • Budapest FM 100,3 MHz (a Simicska Lajos tulajdonában lévő Lánchíd Rádió fővárosi frekvenciája)
  • Dél-Budapest FM 90,9 MHz (a Jazzy Rádió frekvenciája)

Ha a hatóság a rábízott előkészítési feladattal végez, azt követően kerülhet sor a rádiós pályázat szövegének véleményeztetésére, majd a frekvencia tényleges meghirdetésére.

A testület Zalaegerszegen is rádiós pályázatot hirdet, ott az FM 88,9 MHz-re lehet majd pályázni.

A Médiatanács egyébként a múlt heti ülésén Nyíregyházán és Sopronban is rádiós frekvenciapályázat megindításáról határozott. Nyíregyházán rögtön két frekvencia sorsáról is döntenének. Egy korábbi ülés alapján Veszprémben is frekvenciapályázat lesz, ott ingyenes, közösségi frekvenciára lehet pályázni.

Ma írtuk meg azt is, hogy Andy Vajna filmügyi kormánybiztos közvetlen közelébe került a szolnoki Amadeus Rádió.

Budapest, 2007. március 19. Gulyás Kovács Anna bemondó és Marton Adrienn műsorvezető a Lánchíd expressz című műsorban. Március 15-én kezdte meg adását a Lánchíd Rádió Budapest regionális adóként a fővárosban. 24 órás programjával a vétel körzetében élőket kívánja ellátni aktuális hírekkel, információkkal, szolgáltatásokkal, tematikus magazinokkal és zenékkel. MTI Fotó: Balaton József
Nem kerülnek a Lánchíd Rádió frekvenciái a Katolikus Rádióhoz
A Katolikus Rádió vezérigazgató-helyettese szerint nem igaz, hogy tárgyalna Simicskáékkal a Lánchíd Rádió vidéki frekvenciáinak átvételéről. A Lánchíd Rádió egyébként nem teljesen néma.

Kiemelt kép: Budapest, a Bálna épületéből. Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf

Ajánlott videó

Olvasói sztorik